През 2020 г. линията на бедност у нас ще бъде

...
През 2020 г. линията на бедност у нас ще бъде
Коментари Харесай

Официално бедни ще са хората с доход под 363 лв.

През 2020 година линията на беднотия у нас ще бъде 363 лв., предвижда план на разпореждане на Министерския съвет за установяване на линията на беднотия. В момента тя е 348 лв., или с 4,3 на 100 по-малко от предлагането за следващата година.

Линията на беднотия демонстрира минимума от средства на месец, които са нужни за покриване на виталните потребности на хората от хранителни и нехранителни артикули и услуги. Размерът й е съотношението сред разноските за тези артикули и услуги, съответстващо на междинното за 20% от най-бедните семейства у нас. Така при размер на линията на беднотия от 363 лева средномесечно на човек от домакинство под прага на беднотия ще са 1 663 668 души.

С определянето на линията на беднотия от 363 лева за 2020 г. финансовата поддръжка за хората с трайни увреждания ще бъде обновена и ще дава отговор на динамично изменящата се икономическа среда, се отбелязва в отчета на обществения министър Бисер Петков по плана. От тази година с влизането в действие на Закона за хората с увреждания се промени настоящият до 2018 г. метод за установяване на размера на месечното финансово подкрепяне на хората с трайни увреждания. Съгласно закона размерът на месечната финансовата поддръжка зависи от степента на увреждане и се дефинира и актуализира по отношение на линията на беднотия в България за съответната година.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР