През 2020 г. жените са заемали 34,8% от лидерските позиции

...
През 2020 г. жените са заемали 34,8% от лидерските позиции
Коментари Харесай

Жените съставляват 34,8% от ръководствата на частните германски банки



През 2020 година дамите са заемали 34,8% от лидерските позиции в частни банки в Германия през 2020 година, демонстрират данни от асоциацията за банкова претовареност AGV Banken, представени от Ройтерс.

В началото на 90-те години на предишния век дамите на управителни банкови постове в страната бяха по-малко от 10%, а през 2019 година - 34,3%, само че процентният напредък се забави през последните години и апелите за деяние от страна на политици и вложители стават все по-силни.

Признавайки, че би трябвало да се направи повече, банките показват, че подхващат стъпки за поощряване на салдото сред половете, даже когато съкращенията на личния състав и огромните банкови поправки усложняват нещата. Някои кредитни институции като Deutsche Bank и Commerzbank са си сложили цели за посланичество на дамите на управителни постове от 35%.

Проучване на Boston Consulting Group и Техническия университет в Мюнхен, представено от Ройтерс, откри, че Германия изостава от други огромните стопански системи, като тези на Англия и Франция, във връзка с женското посланичество в корпоративните управителни бордове. Англия ще реализира тъждество сред половете в корпоративните бордове през 2034 година, а Франция през 2039 година, само че Германия може да реализира този % чак през 2053 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР