През 2019 тази тенденция уловиха дори някои звезди“ на плажния

...
През 2019 тази тенденция уловиха дори някои звезди“ на плажния
Коментари Харесай

Чужди медии: Черноморските курорти в България са призрачно празни


През 2019 тази наклонност уловиха даже някои " звезди “ на плажния ваучър и към Черноморието се насочи даже самият Икке Хюфтголд – с чартърна машина и 150 свои почитатели, напомня WDR. За публиката в България би трябвало да се разясни, че Икке Хюфтголд е най-популярният немски шоумен в Майорка, където изнася по три концерта седмично. Излиза на сцената по спортен екип и с вдигнат междинен пръст. Публиката отвръща със същия жест. Икке Хюфтголд, който в действителност се споделя Матиас Дистел, самичък изяснява, че неговото преобразяване е " сатирична фигура ". Първият му огромен шлагер се споделяше " Поркането е гнусота, само че ние си поркаме все пак ".

Коронавирусът спря мнозина

Авторите на кино лентата означават, че през юни 2020 България се е нареждала измежду страните с по-малко разпространяване на ковид, само че все пак черноморските курорти останали призрачно празни.

Има прелестни места за отмора, в случай че подминете Златните и Слънчев бряг

Нека да напомним, че нормално точно през юни хиляди немски зрелостници се насочат към България за " огромния ваучър “. Тази година обаче и Икке Хюфтголд демонстрира огромна нерешителност: щял да лети до България чак през септември, тъй като го било боязън, че концертите му могат да станат огнище на болест, описват създателите на кино лентата.

Първите чартъри от Германия кацнаха в България чак в края на юни, само че тази година сезонът ще бъде продължен, с цел да се компенсират загубите дотук, осведоми WDR. " А до каква степен българите се боят от нова вълна на Ковид-19? Как въобще наподобява ваканцията в това пандемично лято? И какъв брой ли немски туристи ще посетят тази година " Златните пясъци “? Е, най-малко положителното им въодушевление е обезпечено: вместо Икке Хюфтголд, тази година концерти ще изнася Алмклаузи. Дали обаче летовниците ще се придържат към условията за отдалеченост или и в България ще има купонджийски ексцеси както в Хърватия и на Майорка? “

Още едно разяснение за тези, които не са чували за Алмклаузи. Клаус Крел-Майер също спада към втората гарнитури купонджийски звезди в Германия. Творческият му псевдоним насочва сантиментално към планинска поляна, а в биографията му се появяват една моделка, един-два шлагера в класациите и едно несполучливо кандидатстване във " ВИП Брадър ". Алмклаузи е прочут още с частите си, отдадени на футболни събития.

По Черноморието кипи строителна активност

WDR осведоми още, че през 2019 година България е била посетена от 9,3 милиона задгранични туристи – множеството от Румъния, Гърция и Германия. Колко ще са тази година – никой не смее да предвижда. През май 2020 спадът беше с цели 92% по отношение на 2019. Авторите напомнят, че България се води най-бедната страна в Европейски Съюз и доста залага на всеобщия туризъм, който обаче си има и сенчести страни. В репортажа, представен от " Дойче Веле " се напомня, че по Черноморието доста се строи, от време на време даже нелегално.

Авторите на кино лентата обръщат взор и към Пловдив, който през 2019 година беше европейска културна столица. Живописният остарял град притегля доста туристи, в това число и от Германия. Шарените къщи в остарелия Пловдив през днешния ден чакат туристи - само че какъв брой ли ще дойдат?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР