През 2019 година беше подписано споразумение между Прокуратурата на Торе

...
През 2019 година беше подписано споразумение между Прокуратурата на Торе
Коментари Харесай

Viasat History представя: вила Джулиана

През 2019 година беше подписано съглашение сред Прокуратурата на Торе Анунциато и шефът на Археологическият парк на Помпей. Това ще защищити Чивита Джулиана от множеството ограбвания при противозаконни разкопки.

Нов документален филм по Viasat History демонстрира откритията, направени в тази вила покрай Помпей. През февруари 2021 година, в Чивита Джулиана, на 700 метра северозападно от стените на античния Помпей, археолозите разкопават изумително добре непокътната, съвсем непокътната римска церемониална каляска. И до през днешния ден тя е единствената открита от този вид.

Учените я назовават " Ламборгини " на своето време. Документалният филм връща фена във времето на античния Рим, обяснявайки подтекста, в който тази каляска е била употребена и се пробва да разбере кои са били притежателите и какъв е бил техният обществен статус. Вила Джулиана, позната оща като Чивита Джулиана, е антична римска вила покрай Помпей в Италия. Разкопките, почнали през 2021 година, разкриват удивително непокътнати фрески, мозайки и артефакти. Предполага се, че парцелът е бил благосъстоятелност на богата римска фамилия, като разкопките показват скъпи данни за ежедневния живот и за архитектурата от римската ера.

Сега Чивита Джулиана е очарователно археологическо място, което продължава да способства за разбирането ни за античната история. Археологическите открития в Помпей, в това число тези от Чивита Джулиана, оферират скъп взор към живота на робите по време на древен Рим. Разкопките откриват доказателства за тяхното житейско състояние, работните им отговорности и обществен статус.

Малки, препълнени жилища, известни като " ергастула ", които са употребявани от робите, разкриват тежките условия на техния живот. Артефакти като окови и вериги, открити в тези места, демонстрират тяхната роля и тежките им трудови отговорности. На другия завършек на обществената стълбица, разточителни и луксозни резиденции, известни като " домус ", показват първокласния метод на живот на римския хайлайф. Тези къщи се характеризират със комплицирани мозайки, фрески и огромни дворове. Претенциозни градини със статуи и фонтани, друго имущество като бижута, фаянс и фини принадлежности за хранене са намирани постоянно по време на разкопките.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР