През 2019 г. Доналд Тръмп разбуни духовете сред членовете на

...
През 2019 г. Доналд Тръмп разбуни духовете сред членовете на
Коментари Харесай

Джо Байдън ще оправя грешките на Тръмп на срещата на НАТО

През 2019 година Доналд Тръмп разбуни духовете измежду членовете на НАТО по време на среща в Брюксел, предупреждавайки, че може да изтегли Съединени американски щати от военния алианс, в случай че другите му членове не усилят разноските си за защита. На срещата на върха, която ще се организира на същото място в понеделник актуалният президент на Съединени американски щати Джо Байдън би трябвало да поправи вредите, нанесени от неговия предходник, макар че специалистите предизвестяват, че ерата на Тръмп ще има трайни последствия, напомня в. ``Гардиън``.

" За Съединени американски щати НАТО не е някаква отбрана против пари. Смятаме, че алиансът е значим за нашата дарба да подсигуряваме американската сигурност до края на века ", сподели Байдън, представен от ABC News. Президентът добави, че за Съединени американски щати член 5 от контракта за НАТО е " заветен дълг ". Въпросният член 5 подсигурява взаимна отбрана при положение на нахлуване от други страни, защото агресията против страна от НАТО се възприема за нахлуване против всички негови членове.

По време на срещата Джо Байдън ще беседва с европейските съдружници по отношение на напъните за противопоставяне на провокативните дейности на Китай и Русия.

Преди три години Тръмп упрекна немския канцлер Ангела Меркел, че отхвърля да влага в защита, и заплаши, че в случай че членовете на НАТО не усилят разноските си до януари 2019 година, Вашингтон ще се оправи самичък.  По време на срещата Тръмп неведнъж взе участие в дълги сесии за въпроси и отговори от страна на кореспонденти, което лиши толкоз доста време, че неговите сътрудници водачи бяха хванати на видео да се подиграват с него. Когато събитието завърши, някогашният президент на Съединени американски щати изрази яд към " двуличния " министър председател на Канада Джъстин Трюдо за шеговитите забележки и анулира авансово уречен брифинг за пресата.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР