През 2018 г. Porsche показа концепцията на комбито Taycan. Този

...
През 2018 г. Porsche показа концепцията на комбито Taycan. Този
Коментари Харесай

Porsche тества най-скъпото и бързо комби в света

През 2018 година Porsche сподели концепцията на комбито Taycan. Този автомобил ще стартира да се създава и продава през 2022 година. Само три години лишиха на компанията за създаването на модела, което е връх за първокласната немска марка. Комплект шпионски фотоси на автомобила бе оповестен от портала.

Цените на Porsche Taycan Cross Turismo към момента не са оповестени, само че няма подозрение, че това ще бъде най-скъпият комби автомобил в света. Porsche се гордее с новата си технология за виртуална действителност, която разрешава на инженерите да проектират автомобил във виртуално пространство без десетки " тестови мулета ".

Всъщност виртуалните прототипи на Taycan Cross Turismo към този момент са минали над 20 милиона километра. И единствено когато колата е подготвена за придвижване, тя се появява на публични пътища за финални проби. Именно това направи допустимо намаляването на времето, прекарано в реализацията на плана.
 Снимка 512745
Източник:

В същото време изпитването на Taycan Cross Turismo трябваше да бъде отсрочено за няколко месеца заради ковид. Тестовите водачи не са се занимавали прекалено много с камуфлаж - електрическият автомобил съвсем " гол " пътува по немските пътища. Предницата на комбито съвсем изцяло копира версията на модела Taycan с 4 порти. Задницата е направена в стила на версията " товарно-пътническата " Panamera.

Литиево-йонната батерия е основана на 800-волтовата архитектура, синхронни електродвигатели с непрекъснат магнит и най-малко три версии: Taycan Cross Turismo 4S като начално равнище, последвано от версия Turbo и Turbo S, с до 761 конски сили в усилващ режим. Версията с най-хубави характерности би трябвало да може да се форсира от 0 до 100 км / ч за по-малко от три секунди.

Това значи, че Porsche Taycan Cross Turismo ще бъде освен най-скъпият комби на планетата, само че и най-бързо ускоряващата фамилна кола там. Има клюки, че Porsche даже се стреми към върха на обиколка на Нюрбургринг в клас комби, като вречето от 7:30 минути време е преследвано от прототипите предишното лято.
 Снимка 512746
Източник:

Създателите на комбито имат вяра, че той ще може да се конкурира с Tesla Model X, въпреки да не е кросоувър. Въпреки че 7-местни версии няма да се оферират от Porsche, цената на Taycan Cross Turismo ще бъде доста по-скъпа от " X ".

Моделът към този момент няма директни съперници. Но стана известно, че Mercedes-Benz се готви да пусне нов напълно електрически модел, който ще се конкурира с Porsche Taycan, Tesla Model S и електрическата версия на новото потомство Jaguar XJ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР