През 2017 година Цюрих, най-големият и най-богат кантон в Швейцария,

...
През 2017 година Цюрих, най-големият и най-богат кантон в Швейцария,
Коментари Харесай

Швейцарският кантон Цюрих отчита утрояване на самопризнанията за укрити данъци

През 2017 година Цюрих, най-големият и най-богат кантон в Швейцария, регистрира трикратно увеличение на данъчните измамници, които са се предали на управляващите, съобщи " Ройтерс ".

Финансовият департамент на кантона заяви, че 6150 цюрихски данъкоплатци предходната година са оповестили скрити активи, което надминава тройно предходния връх, подложен през 2016 година. Това е извадило на ярко активи на стойност 1.3 милиарда шв. франка (1.33 милиарда долара).

Властите към този момент са съумели да обработят единствено половината от случаите, само че чакат сумата да се усили.

Над 100 страни се включват в програмата за автоматизиран продан на данъчна информация на Организацията за икономическо съдействие и развиване като част от международната акция за битка с укриването на налози. Целта на съглашението е да подсигурява, че управляващите на страната, в която жителите дължат налози, имат данни за офшорните им сметки.

Швейцария, най-големият международен център за ръководство на офшорни активи, тази година ще получи за първи път информация от други страни, която ще стартира с данни, събрани през 2017 година.

През 2010 година страната вкара разпореждания, които разрешат на данъкоплатците еднократно да разгласят недекларирани активи, без да ги заплашва санкция.

Цюрих заяви, че данъчната работа усилва личния състав на подразделението, което се занимава с данъчни " признания ", с помощта на което броят на обработените случаи се е удвоил до 3800 годишно. Благодарение на тези старания постъпленията в хазната са се усили с спомагателни 104 млн. шв. франка.

От сходни каузи кантонът Люцерн е събрал в допълнение 15.5 млн. шв. франка налози предходната година, отчитайки увеличение на броя на делата, само че и понижаване на заявените суми.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР