През 2017 година французинът Ксавие Марсенак напуска големия корпоративен свят,

...
През 2017 година французинът Ксавие Марсенак напуска големия корпоративен свят,
Коментари Харесай

„Въпрос на смелост“ с Ксавие Марсенак, основател на Nasekomo

През 2017 година французинът Ксавие Марсенак напуща огромния корпоративен свят, в който управлява над 4 хиляди чиновници, и още веднъж стартира от нулата, поставяйки началото на неповторимия за България и района стартъп Nasekomo .

Дейността му е обвързвана с преобразуването на органични боклуци в протеини, богати на потребни субстанции и предопределени за изхранване на животни. В особено създаден за задачата робот дружно с екипа му, наброяващ над 30 души, отглеждат черни мухи бойци, от чиито ларви създават протеин, органически компост, както и олио, за което към този момент е открито, че може да замести соевото и палмовото масло.

Към момента едвам към 40 компании в света развиват сходна активност, само че огромният ѝ капацитет, който от ден на ден притегля вниманието на вложителите, може да я изстреля до мултимилионен бранш в идващите десетилетия.

Какви проблеми на планетата позволява Nasekomo и коя е най-голямата компликация в мениджмънта чуйте от Ксавие Марсенак в поредицата ни „ Мениджър: Въпрос на храброст “!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР