През 2017 г., по повод на 90-годишнината от рождението на

...
През 2017 г., по повод на 90-годишнината от рождението на
Коментари Харесай

БСП и СБЖ връчват Награда за млад журналист Стефан Продев

През 2017 година, във връзка на 90-годишнината от рождението на Стефан Продев - един от най-големите български публицисти и журналисти, създател и първи основен редактор на в. " Дума ", ръководител на Съюза на българските публицисти и създател на стотици репортажи, публикации и книги, Националният съвет на Българската социалистическа партия и Управителният съвет на Съюза на българските публицисти учредиха НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА МЛАД ЖУРНАЛИСТ " СТЕФАН ПРОДЕВ ".
Съгласно статута на премията и техни решения от юли 2019 година Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българската социалистическа партия и Управителният съвет на Съюза на българските публицисти афишират, че откриват процедурата по набирането на оферти и определянето на носителя за 2019 година на Наградата за млад публицист " Стефан Продев ".
Носители на премията могат да бъдат млади публицисти, които от позициите на социалистическите хрумвания са посветили своите професионални и креативен изяви на значими публични проблеми; с изявленията си пазят националното достолепие и силата на левите политически и обществени идеи; поредно отстояват актуалните патриотични и нравствени полезности в политическия, икономическия, обществения и духовния живот на обществото; са съдействали за разпространение на политиката и за разширение на въздействието на Българска социалистическа партия и левицата в обществото; работят отговорно за поддържане на високия престиж и социална значителност на журналистическата специалност.
Номинираните за носители на премията претенденти ще бъдат оценени по техния висок професионализъм, подготвеност и изчерпателност, по защитаваните от тях ясни цивилен и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно наличие в общественото пространство.
Право да бъдат номинирани за присъединяване в състезанието за премията имат млади публицисти, които през последните години се изявяват постоянно в печатните и електронните медии и в обществените мрежи и създават задълбочено и аргументирано от позицията на левите полезности и политики значими за обществото проблеми.
Право да предлагат претенденти за носители на премията имат управленията и колективите на печатните и електронните средства за всеобща информация, изявени публицисти и журналисти, управленията и членовете на сдруженията на Съюз на българските журналисти, организации и препоръки на Българска социалистическа партия, креативен съюзи и неправителствени организации и други сходни на тях.
За всеки номиниран за премията до 31 август 2019 година в Народно събрание на Българска социалистическа партия и в УС на Съюз на българските журналисти би трябвало да бъде изпратено на веществен и електронен притежател стимулирано предложение, съпроводено с биографична и креативна информация за претендента. Всички номинации ще бъдат прегледани от комисия, в състава на която са включени представители на Народно събрание на Българска социалистическа партия и на УС на Съюз на българските журналисти, публицисти и представители на други организации. Предложението на комисията за установяване на носителя на премията ще бъде импортирано за одобряване в ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия и в УС на Съюз на българските журналисти до 12 септември 2019 година
Носителят за 2019 година на Националната премия за млад публицист " Стефан Продев " ще бъде разгласен и премията ще бъде връчена до края на м. септмври 2019 година по време на особено проведена за това демонстрация, отдадена на годишнината от рождението на Стефан Продев.
Носителят за 2019 година на Националната премията " Стефан Продев " ще получи грамота и плакет; ще получи право на специфична обява във в. " Дума " и други издания на Народно събрание на Българска социалистическа партия и в издания на СБЖ; ще стане член на комисията за установяване на идващите носители на премията.

За повече информация и информации за състезанието се обръщайте към Съвета на Народно събрание на Българска социалистическа партия по духовна сфера, просвета и медии (София 1000, ул. " Позитано " №20, телефони 02/8107330 и 02/8107219 и е-mail [email protected]) и към Отдел " Организационен " на Съюз на българските журналисти (София 1000, ул. " Граф Игнатиев " №4, телефон 02/9882697 и e-mail: [email protected]).
Документите с предложенията за номинираните да се изпращат на посочените електронни пощи и да се внасят на книжен притежател в отдел " Деловодство " на Народно събрание на Българска социалистическа партия и в Отдел " Организационен " на Съюз на българските журналисти до 31 август 2019 година в това число.

Изпълнително бюро да Националния съвет на Българска социалистическа партия
Управителен съвет на Съюза на българските журналисти
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР