През 2009 година Райфайзенбанк стартира кампания под името . Когато

...
През 2009 година Райфайзенбанк стартира кампания под името . Когато
Коментари Харесай

Избираме да помогнем на природата |

През 2009 година Райфайзенбанк започва акция под името. Когато акцията стартира, надали хората, които стоят зад нейното осъществяване, са си представяли какво тъкмо ще се случи.

И през днешния ден, 13 години след старта, акцията може да се похвали със следното:  3,5 млн. лева общо 283 здравни, обществени, културни и еко планове.

Тази година акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “ още веднъж набира средства - в поддръжка на нови 15 значими дела в сферите опазване на здравето, обществени действия, просвета и обучение, запазване на околната среда.

Институциите и организациите от цялата страна, които набират финансиране за плановете си в „ Избери, с цел да окажеш помощ “ 2021, са: Националният археологически музей, Рилският манастир, Военно-медицинска академия, Фондация „ Първите три минути “, Българската Коледа, многопрофилните лечебни заведения в Монтана и Кърджали, Българският фонд за женитe, Каритас България, Конкордия България, Фондация „ Х.Степич “, SOS Детски селища, Фондация „ За нашите деца “, ЮЗДП и Природен парк „ Шуменско плато “.

Традиционно всяка година най-значимите дарения в акцията се набират от чиновници на Райфайзенбанк. Регламентът за спомагателна поддръжка към дарената сума от чиновник е както следва:

1. Райфайзенбанк ще поддържа със сумата от 100 лева дарилите 10 лева и повече по план
2. Райфайзенбанк ще поддържа със сумата от 50 лева дарилите от 5 до 9,99 лева по план
3. Райфайзенбанк ще поддържа със сумата от 20 лева дарилите от 1 до 4,99 лева по план

И тази година даренията за определения план могат да се създадат елементарно посредством модерната платформа и опцията „ Дари с банкова карта “ – линк към виртуалния ПОС терминал се намира под всеки обособен план, включен в акцията. Другите варианти за поддръжка на идеите е през мобилното приложение RaiMobile, Райфайзен ОНЛАЙН или с банков превод - непосредствено по сметката на съответната организация.

Днес ще ви представим акцията на Райфайзенбанк за набиране на средства в акцията

1. Климата, гората и децата - да се променяме дружно




Югозападното държавно дружество (ЮЗДП) стопанисва горски територии, попадащи в рамките на осем административни области – Благоевград, Кюстендил, Перник, София град, Софийска, стопанства от Ловешка, Пазарджишка и Пловдивска област. Общата им повърхност е 958 320 ха, от които 680 660 ха са държавните горски територии. ЮЗДП се състои от централно ръководство и 38 териториални поделения – 6 държавни ловни стопанства и 32 държавни горски стопанства. Всички те са част от горската работа в България, която има над 140-годишна история и обичаи в грижата за българската гора.

Основните задания на предприятието са ориентирани към стабилно стопанисване, поддържане на разнообразието на екосистемите, запазване на биологичното многообразие и горите, които са едни от най-уязвимите съставни елементи на околната среда. Климатичните промени излагат горите на още по-сериозен риск от изсушаване, като в България един от регионите с предстоящи най-сериозни промени е Югозападна България - регион със средиземноморски вид климат и със доста повишение на температурите.

С финансирането на плана ще бъде допустимо залесяването на 9000 фиданки от сухоустойчиви типове, на горски територии в Рила, Пирин и Родопите – 2000 бр. от каменен дъб; 2000 бр. от пърнар и 5000 бр. от окосмен дъб, на повърхност от общо 15 дка. След залесяването ще бъдат положени и грижи по развъждането на фиданките – окопаване, за по-добра аерация на почвата и предотвратяване от плевелна растителност; зазимяване на фиданките – изсичане на високите треви и шубраци в междуредията; при изсъхване на част от фиданките - попълване на посадните места в подобаващите сезони – пролетта или есента. Едновременно със залесяването, предприятието си слага и амбициозната цел да среща непрестанно подрастващото потомство с абиотичните промени на околната среда, с акцент върху образоването на децата в любов и грижа за гората, и приучаването им да живеят в естетика с природата, като значима мярка за справяне с климатичните промени.

2. По приказни пътеки - естествен парк Шуменско плато



Природата е сътворила почтени за удивление и приятност места и едно от тях е Шуменското плато. 3 896 ха от него са оповестени за предпазена територия на 5 февруари 1980 година, с цел да се запазят скъпите растителни и скотски типове, платовидният ландшафт и местата, подобаващи за отдих и туризъм. Паркът е чудесна зелена атракция за всички, които обичат здравословния метод на живот и съчетава впечатляващи естествени творения и археологически обекти. Разходката в парка ни потапя в античната история на българите измежду живата природа - за вълнуващи прекарвания през всички сезони. Единствено Природен парк „ Шуменско плато “ се свързва с фразата „ Оттука стартира България “ и е част от националното ни благосъстояние. Той е свръхестествен, тъй като ни препраща 1300 години обратно, към времето и към духа на предците.

Уникалността на скалните манастири, обособените пешеходни туристически направления, паркови уреди и кътове за отдих, притеглят годишно над 50 000 туристи, като наклонността е през последните години те да се усилват, тъй като от ден на ден хора търсят спокойствието на гората. Много постоянно обаче гости на парка, както от страната, по този начин и от чужбина, подхващат независими походи, без водачи, което прави необходимо построяването на предпазна инфраструктура.

С финансирането на плана ще бъдат осъществени ремонтни действия, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване по туристическите маршрути; ще бъдат възобновени железни табели, изобразяващи горските обитатели; ще бъдат направени беседка, пейки и маси; ще бъдат възобновени предпазни въжета за достъп до скалните манастири.




Как да дарим?

Всеки от нас има опцията да бъде донор в акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “.

Как става това?

1. Дарение с кредитна или дебитна карта

В края на описанието на всеки обособен план, включен в акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “, има бутон „ Дари с банкова карта “.

Посочете сума, въведете името си и дайте единодушие с Правилата на дарителската акция.

След като изберете този бутон, ще бъдете пренасочени към системата за разплащания на Райфайзенбанк (България) ЕАД и ще можете да извършите своето подаяние.

Услугата е налична за притежатели на банкови карти, носещи комерсиалните марки на БОРИКА, VISA и Mastercard.


2. В случай, че сте клиент на Райфайзенбанк и ползвате услугата за интернет банкиране Райфайзен ОНЛАЙН:

В края на описанието на всеки обособен план, включен в акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “, има бутон „ Дари с Райфайзен ОНЛАЙН “.

След избор на бутона под описанието на определения от Вас план, уеб сайтът Ви трансферира на формалната страница на услугата Райфайзен ОНЛАЙН, където откакто се идентифицирате с потребителско име и ключова дума, автоматизирано се зарежда съответното платежно разпореждане за превод в лв. или към бюджета, с попълнена информация за:

Организацията, която сте избрали да подкрепите
Банковите данни на организацията
Основанието за заплащане „ Избери, с цел да окажеш помощ “

Вие би трябвало да попълните само сумата, с която желаете да подкрепите определения план и да посочите своята сметка, от която да се подреди преводът.

Някои от плановете, да вземем за пример Българската Коледа, имат сметки като бюджетни организации – в този случай автоматизирано Ви се зарежда платежно разпореждане за превод към бюджета.

3. Чрез банков превод

В края на описанието на всеки обособен план, включен в акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “, е посочена банкова информация, която е нужна за подаяние посредством банков превод.

Важно е при превод на средства да изписвате посоченото съображение за заплащане, с цел да е ясно, че дарението е в границите на акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР