В Гърмен и Рибново описват щетите след силната буря с

...
В Гърмен и Рибново описват щетите след силната буря с
Коментари Харесай

В Рибново описват щетите след градушката

В Гърмен и Рибново разказват вредите след мощната стихия с градушка, която ги сполетя през вчерашния ден. В Рибново реколтата е изцяло унищожена.

Хората не си спомнят сходно злополучие от последните 50 години насам. Масово са унищожени градините им, в които гледат боб, домати, чушки, в това число тютюн.

" Усети се съществено, когато ледени парчета започнаха да удрят прозорците. Излязох на терасата и видях, че стартира да вали съществено. Късовете бяха във формата на пинг понг топчета ", изясни Ибрахим Кадриев, гражданин на Рибново.

Бурята се е изсипала върху цялото село, единствено една дребна част е останала незасегната.

" Краставици, домати, чушки, тютюн, всичко е унищожено. Хората на това разчитат. Всеки си е засадил градинка и разчита за зимнина ".

Реколтата няма по какъв начин да се възвърне, изясни Кадриев. По пътищата има наноси, към селото има изкопани дерета, само че главните провали са по нивите.

А в резултат на поройния дъжд е наводнен третият етаж на постройката на общинската администрация в Гърмен. Бурята провокира свлачища по пътя Рибново – Осеново. Заради изобилния дъжд е имало паднали камъни и изровени банкети, само че пътят към този момент е разчистен.

Още през вчерашния ден стартира почистване на улиците от пясък и тиня, както и разчистване на водостоци и задръстени шахти.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР