През 1996 г. в Япония излизат първите Pokemon карди за

...
През 1996 г. в Япония излизат първите Pokemon карди за
Коментари Харесай

Карта Pokemon за повече от 5 милиона долара

През 1996 година в Япония излизат първите Pokemon карди за замяна. Това се случва след няколко месеца от дебюта на игрите Pokemon Red и Green за джобната подпора Nintendo Game Boy. Около 28 години по-късно, същите тези карти са близо 52.9 милиарда в света и не престават да са тъкмо толкоз скъпи. Според статистика от 2015 година се оказва, че въпросните карти се удвояват и са със забележителна разлика по отношение на футболните, хокейните и всички други спортни такива.

Ако се чудите коя е и най-рядката такава карта, то най-вероятно няма да получите прецизен отговор. Има най-малко 10-на, които се нареждат в класацията и са едни от най-търсените, само че сигурно можем да посочим една от най-скъпите. През 2022 година Логан Пол чупи върховете на Гинес, откакто прави договорка за една от най-скъпите карти, закупена на частен търг. Въпросната е на Pikachu Illustrator, която се прави оценка на 5 275 000 $.

Оценката ѝ е 10 и се счита за една от изключително редките, защото има единствено 39 в света. Оказва се, че тъкмо тази серия е пусната за малко и остава вечно в историята. Нейната поява е през 1998 година и в същата година са пуснати и самите карти в Япония. Според множеството фенове, това е като да притежаваш част от историята, само че това не е всичко. Тъй като са редки и се изисква от притежателя да ги резервира, възможностите да увеличи своята стойност не престават да порастват.

По време на международния шампионат излиза наяве, че компанията Покемон пуска 7 неповторими карти, които са за финалисти. По една за всеки първенец от всяка възсрастова граница и по една за двата формата – карти и видео игри. Дават се идентични карти на финалистите, само че за първенците има добавка от думата „ Champion “. До през днешния ден нито една такава не е пусната в продажба, защото са неповторими и даже не се разяснява цена.

Едва на второ място по стойност след картата за 5 милиона, се подрежда тази на „ Wizards of the Coast Blastoise “. Това е карта, която не е нито презентационна, нито трофейна такава, тя е първообраз и се приготвя за тесте карти, които в никакъв случай не са създадени. В света има тъкмо две копия, които са показани за тест, само че по-късно остават в историята. Появяват се на британски и ги има до 2003 година След това изчезват вечно и през 2021 година един колекционер заплаща към 360 хиляди $ за такава.

Ако в миналото сте събирали такива карти, проверете дали напълно инцидентно нямате една такава в сбирката си, въпреки всичко е неуместно, само че в никакъв случай не знаете какво в действителност сте имали.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР