През 1986 година се роди една легенда – със свръхиновативната

...
През 1986 година се роди една легенда – със свръхиновативната
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Топ Гън: Маверик“

През 1986 година се роди една легенда – със свръхиновативната си визия, резултати, действително снимани въздушни акробатики, атрактивна история и актьорски състав, „ Топ Гън “ предефинира екшън жанра, циментира Том Круз като международна суперзвезда и влезе в историята като една от огромните емблеми на киното, чието въздействие в попкултурата продължава и до ден сегашен.

Този май почитателите и всички кинолюбители получават опция да се завърнат в този магнетичен свят на въздушни битки, свръхзвукови скорости и високи дози адреналин с „ Топ Гън: Маверик “ – едно от най-дългоочакваните продължения в историята на Холивуд, което ще влети в кината със скоростта на изтребител.

Още по-вълнуващ, още по-напрегнат и още по-емоционален, „ Топ Гън: Маверик “ залага на спиращи дъха, действително изпълнени и снимани с най-новите постижения в кинотехнологиите, въздушни каскади, в центъра на които още веднъж е Маверик, изигран от като че ли неостаряващия Круз, който, несъмнено, пилотира самолета си самичък и извършва даже и най-опасните бойни подиуми.

След повече от тридесет години работа като един от топ водачите на Американските военноморски сили, Маверик (Круз) като че ли е намерил мястото си – да доближава крайни лимити като смел тест водач и да отбягва покачванията, които биха го задържали на земята.

Но когато се оказва инструктор на специфичен отряд водачи от Топ Гън, трениращи за невиждана до момента задача, Маверик се среща с лейтенант Брадли „ Рустър “ Брадшоу (Майлс Телър), наследник на починалия му сътрудник и най-хубав другар Ник Брадшоу – Гуус.

Изправен пред нестабилно бъдеще и преследван от предишното си, Маверик се сблъсква с най-дълбоките си страхове в задача, която изисква най-голямата жертва от тези, които ще бъдат определени за нея.

  Участвайте тук  

В дните преди © Мустак • Мъжката зона ви дава късмет да спечелите страхотни киноподаръци от кино лентата „ Топ Гън: Маверик “ – комплект от истинска шапка и значка; истинска шапка или истинска unisex тениска. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 27 май и бъдете подготвени за премия. Успех!

Подгответе се за ударна доза адреналин, тъй като „ Топ Гън: Маверик “ влита в кината, IMAX и 4DX на 27 май. А преди формалната премиера на кино лентата у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата. А тук е прикрит и отговорът на въпроса.

1. Единствено за българската предпремиерна прожекция на „ Топ Гън: Маверик “ особено видеообръщение записва Дейв „ BIO “ Баранек – някогашен инструктор от базата Топ Гън , който служи в школата по време на фотосите на първия филм и става съветник на продукцията.

2. След премиерата на първия „ Топ Гън “ продажбите на емблематичните очила на Пийт „ Маверик “ Мичъл скачат с 40% , a искащите да се запишат в американския флот – с 500%!

3. Режисьорът Тони Скот е уволняван три пъти , до момента в който снима първия „ Топ Гън “.

4. По гледище на Том Круз в „ Топ Гън: Маверик “ няма фотоси на „ зелен екран “ и не са употребявани CGI резултати . Дори околните фрагменти в пилотските кабини са снимани по време на действителни полети.

5. Актьорите, които влизат в ролята на младите водачи, освен че би трябвало да се снимат и режисират сами, до момента в който са в пилотските кабини по време на полет , само че би трябвало да оправят грима си и звука в придвижване. Понякога режисьорът на кино лентата е трябвало да изчаква на земята часове, преди актьорите да се върнат със сниманите фрагменти, с цел да може да ги прегледа и оцени дали са добре снимани. Ако е имало нещо, което е трябвало да се преснеме, актьорите се прибирали назад в небето.

6. Американският изтребител North American P-51 Mustang, който е употребен във кино лентата е благосъстоятелност на Том Круз , който в действителния живот приключва курсове за водач.

7. Том Круз персонално основава тримесечна обучителна стратегия, през която би трябвало да преминат младите артисти , с цел да могат да се оправят с ръководството на F-18 по време на фотосите на кино лентата.

8. Майс Телър, артистът който влиза в ролята на сина на Гуус, даже не е бил роден, когато е премиерата на първия „ Топ Гън “ . Телър е роден през 1988 година, а премиерата на първия филм е през 1986 г.

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата

9. Сценаристът на „ Топ Гън: Маверик “ Кристофър Макуори и Том Круз несъмнено се трансформират в сполучлив креативен тандем . Oсвен по хитовото продължение на паметния „ Топ гън “, двамата са си партнирали и по филмите „ Операция Валкирия “, „ Джак Ричър “, предходните два кино лентата от поредицата „ Мисията невъзможна “, както и идните последни две елементи на „ Мисията невъзможна: Пълна отплата “, планувани за 2023 и 2024 година.

10. Том Круз и Вал Килмър са единствените артисти, които се завръщат като героите си от „ Топ Гън “ (1986) . Първоначално присъединяване на Вал Килмър не е несъмнено поради битката му с рак на гърлото, само че в следствие той персонално удостоверява, че още веднъж ще изиграе емблематичния Том „ Айсмен “ Казански.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР