През 1944г. по време на Втората Световна война започва Десантът

...
През 1944г. по време на Втората Световна война започва Десантът
Коментари Харесай

На този ден: Започва Десантът в Нормандия

През 1944г. по време на Втората Световна война стартира Десантът в Нормандия . 155 000 бойци на Съюзниците дебаркират по крайбрежията на Нормандия (Франция), бързо преодоляват Атлантическия вал и навлизат навътре в страната.
Прочетете още
Самият десант стартира на 6 юни 1944 на брега на Северна Франция в региона Нормандия, само че е резултат от дълга предварителна подготовка и интервенции за дезинформация на съперника. С десанта се дава начало на Битката за Нормандия, част от интервенция Овърлорд, целяща разкриване на втори фронт против Нацистка Германия в Европа. Фелдмаршал Ервин Ромел е пълководец на немските сили в региона, като Адолф Хитлер му е упълномощил развиването на укрепленията по Атлантическия вал в очакване на съюзническото навлизане.

В десантната интервенция вземат участие към 7000 кораба и десантни съда и близо 11 000 самолета. Най-голямата морска десантна интервенция по време на Втората международна война е осъществена сполучливо с помощта на голямото предимство по море и въздух, обезпечено с ресурсите на Съединени американски щати. Успехът ѝ спомага за откриването на втори фронт в Европа. В този ден американските войски губят 6603 бойци, включително 1465 убити, англичаните и канадците – към 4000 души убити, ранени и безследно изчезнали.

През 1882 година Хенри Сийли патентова електрическата ютия .

През 1925 година Уолтър Перси Крайслер основава корпорацията Крайслер .

През 1982 година стартира Ливанската война от 1982: Военни елементи под командването на израелския министър на защитата Ариел Шарон нахлуват в Южен Ливан и съумяват да доближат до столицата Бейрут. Войната продължава до 1985г., само че съответен победител няма. Сирийското въздействие в Ливан се ускорява. 

През 1985 година в Бразилия са ексхумирани останките на „ Волфганг Герхард “, за които по-късно се открива, че са на Йозеф Менгеле , „ Ангелът на гибелта “ от Аушвиц.

През 1993 година Монголия организира своите първи директни президентски избори.

На този ден през 1999 година се появява за първи път компютърният вирус „ Worm.ExploreZip “, който поразява хиляди компютри по целия свят.

В компютърния жаргон  вирус  е вредна компютърна стратегия, която се развъжда скрито, като се вмъква в друг изпълним код (програма) или документ. Това дава и името на този тип стратегии, защото сходно държание е сходно с това на биологичен вирус, който се развъжда, като се вмъква в живи клетки. По прилика вмъкването на вирус в стратегия постоянно се назовава „ зараза “. Вируси са единствено един от видовете злонамерени стратегии, само че в разговорния език терминът постоянно се употребява да отбелязва и представители на другите типове като троянски коне и червеи. Както всяка друга стратегия, компютърният вирус следва авансово заложени логичен указания за деяние. Една вирусна стратегия може да има разнообразни версии, като те могат да са от еднакъв или разнообразни създатели.

Широкото разпространяване на компютърни вируси довежда до огромното разпространяване на антивирусни стратегии. Различните вируси разчитат на разнообразни начини, с цел да останат в паметта на инфектирания компютър, макар желанията на потребителя и някои негови възможни противопоставяния. Следната примерна тактичност е сходна на биологичните вируси: Компютърните вируси инфектират всички файлове, до които получат достъп. Това са най-често изпълними файлове. Вирусът трансформира даден файл-програма по този начин, че с изключение на самата стратегия се задейства и копие на вируса, което също стартира да заразява други файлове. Заразяването на файлове е и в основата на разпространяването на вируса.

Антивирусните стратегии разпознават даден съответен вирус по присъща част от неговата стратегия. За да не бъдат разпознати, някои вируси трансформират подредбата на инструкциите в програмата си, запазвайки крайния резултат от тяхното осъществяване. Тези вируси се наричат полиморфни или мутиращи, само че за разлика от общоприетото значение на думата мутация, тези вируси не включват смяна на държанието си след мутиране.

Вирусите се основават от хора с положителни умения в региона на програмирането. Някои от тях просто си вършат опити или възприемат вирусите като метод да станат известни. Други отмъщават на работодателя си или крадат информация за парични облаги.

Рожден ден чества някогашният белгийския крал Албер II , именития тенисист Бьорн Борг , българският артист Васко Кръпката , актьорите Николай Урумов и Мария Сапунджиева
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР