През 1538г. Папа Павел III отлъчва от църквата английския крал

...
През 1538г. Папа Павел III отлъчва от църквата английския крал
Коментари Харесай

На този ден: Възстановена е Българската екзархия

През 1538г. Папа Павел III отлъчва от църквата британския крал Хенри VIII. Това слага началото на разкола сред Рим и Лондон и се повявява англикаската черква, която е едно от разклоненията на протестанството.
Прочетете още
През 1777г. Съединени американски щати е първата страна, която признава самостоятелност от Франция.

През 1883г. след дипломатически скандал, под натиска на българските държавни управления в София и Пловдив, екзарх Йосиф I е признат от султан Абдул Хамид II и правата на Българската екзархия в Османската империя се възвърне публично. Екзархията съществува от 1870г. 

През 1949г. Трайчо Костов е езекутиран, това е част от огромната чистка, която се реализира сред комунистите.



През 1989г. стартира анимационният сериал Семейство Симпсън. Той обаче не е елементарен сериал и много постоянно е избран за анимационно за възрастни. Сериал прави неповторими прогнози доста преди те да се случат - Тръмп е президент, атентатите на 11 септември 2001 в Ню Йорк и много други.

През 1999г. Общото заседание на Организация на обединените нации утвърждава резолюция, с която афишира 25 ноември за годишен Международен ден за елиминиране на принуждение против дамите.

Родена е една от легендите на Ботев Иван Глухчев, както и актрисата Мила Йовович.

Умира севернокорейският водач Ким Чен Ир, който е сменен от своя наследник Ким Чен Ун. Чен Ун упрявлява и до през днешния ден Северна Корея.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР