Преялите и препилите е добре да прочистят организма си от

...
Преялите и препилите е добре да прочистят организма си от
Коментари Харесай

Няколко безотказни метода да се преборите с преяждането и препиването по празниците


Преялите и препилите е добре да прочистят организма си от натрупалите се в него отрови, с цел да продължат да живеят по-здравословно, поучават двама корифеи в храненето - доктор Георги Гайдурков и диетологът Огнян Симеонов.А по какъв начин ще го създадат, е въпрос на персонален избор, тъй като в единия полюс стои скептицизма на обичайна медицина, а в другия - прекомерната самонадеяност на някои лечители, които залагат единствено на билки, хомеопатия, разтривки, йога и така нататък

За тези, които ще предпочетат паралелно с храната, да одобряват лекарства от конвенциалната медицина, фармацевтичната промишленост прелива от оферти в тази посока. Хаповете, съдържащи омега 3, омега 6, омега 9, са вид, защото това са така наречен потребни мазнини. Те са нужни освен за естественото действие на клетките на мозъка и на гладките мускули, само че вземат участие и в регулирането на чревната перисталтика. От продуктите рибата е източник на здравословни мазнини, както и зехтина, авокадото, орехите. В аптечната мрежа се продават и задоволително хранителни добавки, които също подкрепят прочистването на организма. Дори към този момент е процедура лекарите да ги предлагат и предписват на пациентите си дружно с медикаменти. Но е значимо да се разбере, че добавките никога не заместват храната. Така че, в случай че сте се захванали с облекчаването, откакто сте прекалили с яденето, отново си хапвайте, само че по-малко.

" Ананасът, който не участва на трапезата постоянно, участва в доста нови хапове, които се стартират като ензими " - осведоми доктор Георги Гайдурков, който е правоприемник на природолечителката Лидия Ковачевахранене. - " Тези ензими подкрепят храносмилането, даже са ефикасни при свалянето на килограми, тъй като задействат обмяната на веществата ".Но съгласно него по-добре е да консумираме в естествен тип ананас или във тип на смути и сок. Плодът е антиоксидант и съдържа половината от целесъобразната за човек дневна доза витамин С. Привържениците на естествените способи, могат да се доверят на чайове, приготвени с риган, лайка, джинджифил, копър, мента и глухарче. Но тези благовонни отвари би трябвало да се пият по три пъти дневно и то минимум един месец.

За да прочистим организма си, не е належащо да се обречем на апетит или да ядем единствено плодове по през целия ден. От опита си нутриционистът залага на по-балансираното разтоварване, което включва плодове, зеленчуци, сокове, смути и сурови ядки. Да си приготвиш смути, е освен фешън, само че и потребно за организма занятие. Още повече, че се продават " умни " уреди, с които за минутки забъркваш вкусна напитка от зеленчуци, плодове, ядки... Относно изказванията, че ядките са калорична храна, той изяснява, че това е остаряла доктрина, която към този момент е отречена.

" Стомахът не е тенджера или торба, в която всичко отива на едно място. Храната се реди на пластове и организмът я обработва поетапно и разделно. Така че, даже е желателно да има букет от цветове в менюто. Но, в случай че доминират плодовете в менюто, е редно да се съчетават единствено кисели или единствено сладки плодове ", поучава доктор Гайдурков. Кивито е измежду плодовете, които задвижват активността на стомашно-чревния тракт, с помощта на ензим, който оказва помощ за смилането на храната, изключително на признатото месо. Бананите съдържат доста фибри и са също лек за естественото действие на червата. Д-р Гайдурков предлага и нар, а за тези, които не го харесват като плод, могат да си създадат сок. Той открил, че в случай че се направи примес, която съдържа 1/3 нар и 2/3 фреш от ананас, усетът става ягодов.

Смути, в което има и семена от чиа, има доста добър резултат за пречистване на организма. Преди това обаче тези семена, известни и като " супер храна ", би трябвало да се наквасен вечерта и сутринта могат да се сложат в блендер дружно с банан и късчета джинджифил. И тъй като нищо не казахме за наличието на самун в менюто, когато сме решили да се погрижим за стомаха си, да подчертаем, че този артикул не е неразрешен. Съветът на диетолога Огнян Симеонов обаче е да не си купуваме какъв и да е самун, а да изберем пекарни, в които е подготвен с мая. Може и сами да си го замесим, само че със сода, а не с квас. А тези, които са върли почитатели на хомеопатията, дано се извърнат към своя хомеопат, с цел да ги насочи какви лекарства да употребяват, с цел да прочистят тялото си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР