Преяждането е основна причина за трупането на нежелани мазнини, но

...
Преяждането е основна причина за трупането на нежелани мазнини, но
Коментари Харесай

Учени разработват метод, който блокира затлъстяването

Преяждането е съществена причина за трупането на нежелани мазнини, само че има ли метод този развой да бъде спрян? Върху това работиха учени от Калифорнийския университет в Ървайн. В научно проучване те откриха, че има метод да бъде блокиран избран протеин, който въздейства на натрупването на нежеланите мазнини.

В проучването биолозите са употребявали гризачи, с цел да намерят метод да поддържат естествен метаболизъм при диета с високо наличие на мазнини, написа сп. " Нейчър къмюникейшънс ". Учените се фокусирали върху белтъчен комплекс, който взе участие в контрола на енергийния баланс на организма. Например, когато равнищата на кръвната захар са ниски, белтъчният комплекс може да форсира разграждането на мазнините, с цел да се получи сила от тях.

Учените знаят, че потреблението на огромни количества мазнини блокира интензивността на тези белтъци, което води до нарушение на метаболитния баланс. Все още обаче не е проучено по какъв начин тъкмо клетките блокират този механизъм. Изследователите позволяват, че съставен елемент на белтъчния комплекс, наименуван SAPS3, играе значима роля в този развой. Те са се пробвали да блокират въпросния протеин при мишки и са им давали храна с 45 % наличие на мазнини. Блокирането му е разрешило на мишките да поддържат естествен енергиен баланс макар потреблението на огромни количества мазнини. Те поддържали обикновено тегло - без да затлъстяват или да развиват диабет.

Изследователите са почнали работа по основаването на молекули, които могат да блокират SAPS3 и да възстановят естествения метаболизъм и при хората. 
 Стегнати бедра с тренировката на Хали Бери

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР