Превръща ли се площадът пред столичната катедрала Александър Невски в

...
Превръща ли се площадът пред столичната катедрала Александър Невски в
Коментари Харесай

Столичани алармират: Превърна ли се площадът около "Александър Невски" в паркинг?

Превръща ли се площадът пред столичната катедрала " Александър Невски " в паркинг? Пространството постоянно е запълнено с туристически рейсове, има и табела, на която написа, че престоят им се заплаща, а таксата е 20 лв. за 24 часа.

" Можем да приказваме за такова нещо, тъй като туристическият интерес към София пораства " безапелационен бе Гергин Борисов от гражданската самодейност " Спаси София ".

В " България заран " по Bulgaria ON AIR той разкри, че площадът към катедралата е обект на преправка и сега се проектира неговата реорганизация. Предварителният проект обаче, който бил определен посредством конкурс, към днешна дата няма общо с първичната концепция, оповестиха от " Спаси София ".

Паркингът е двуредов, с перпендикулярно паркиране, стартира малко след Народно събрание, минава зад катедралата и стига до улица " 11 август ". Гергин Борисов бе безапелационен, че сходен план няма аналог в европейските страни.

" Трябва да се регламентират паркинги отвън туристическия център. Тук изтипосваме рейсовете пред историческата забележителност ", възмути се той и упрекна Столичната община, че лъже за желанията по отношение на пространството пред храм-паметника.

Първото съвещание на СОС е на 14 септември. От " Спаси София " чакат до тогава кметът на София Йорданка Фандъкова да съобщи позицията на Общината по отношение на случая.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР