Превозвачите започват подготовката на нов национален протест, срещу текстовете от

...
Превозвачите започват подготовката на нов национален протест, срещу текстовете от
Коментари Харесай

Превозвачите плашат с нови протести, заблуда било, че е удържана победа

Превозвачите стартират подготовката на нов народен митинг, против текстовете от пакет " Мобилност ", признати през вчерашния ден от комисията по превоз на Европейския парламент. Пред организация " Фокус " зам.-председателят на Националното съдружие на българските превозвачи Красимир Лалов разгласи, че за никаква победа не може да става въпрос, тъй като признатите текстове съдържат извънредно неподходящи за сектора новости.

" Някой или не споделя истината, или заблуждава обществото ", сподели Лалов, във връзка вчерашното изказване на евродепутати, премиера и транспортния министър, че настояванията им са изпълнени. Също пред " Фокус " изпълнителният шеф на Камара на автомобилните превозвачи в България Димитър Димитров уточни, че никога не става въпрос за победа.

Според него е добра вест, че е отпадналото условието за командироване на водачите, само че пък въпреки спането на борда на транспортното средство да остава позволено, това ще става при куп условия - на паркинги с видеонаблюдение, тоалетни, душове и така нататък " Ние не знаем да има такива паркинги ", съобщи Димитър Димитров.

Вкарани били нови тежки условия

Той посочи, че желанието е било, до момента в който не бъдат построени тези паркинги, в съответна страна членка на всеки 100 км, да не може страната членка да ползва това условие. " В съответния случай, в случай че няма такива паркинги, сме длъжни да спим в хотели. Оставяме камиона не е ясно на кой нерешителен паркинг ", добави Димитров.

Той разясни, че има прогрес по отношение на най-голямото терзание на превозвачите - условието на всеки три седмици водачите да се прибират у дома. " Но се появява една нова точка, която гласи, че третата седмица би трябвало да има едно товарене и разтоварване в територията на страната по регистрация. Това за нас е доста по-лошо, в сравнение с прибирането на лидера вкъщи ", сподели Димитров.

Той добави, че от организацията се въздържат от крайни изявления, тъй като нямат цялостна информация за признатите текстове. " Към момента – удовлетворили са нашите претенции, само че са вкарали някои нови, които доста повече ни утежняват, в сравнение с предходните ", заключи Димитров.

Рано е да се бие барабан, мачът не е приключил, счита евродепутат

Междувременно евродепутатът Петър Курумбашев разгласи по БНР, че е " рано да се бие барабан ". " И различен път съм бил очевидец на сходни въздухарски осъществявания, само че мачът завършва с последния съдийски сигнал. В момента сме към края на второто полувреме във връзка с Народното събрание ", уточни той. Курумбашев въпреки всичко счита, че има мотив за поздрави, тъй като резултатът в Комисията по превоз е доста по-различен от този в Комисията по претовареност и обществени въпроси, което било добра индикация.

" Имаме 3-4 гласувания в наша изгода и 3-4, които не са в наша изгода. Да забележим по какъв начин ще минат нещата в пленарна зала. Впоследствие – когато Екологичен потенциал одобри нещо, той излъчва своята позиция. След това се отива на договаряния със Съвета и с Комисията. И тогава в така наречен триалог се реализира компромис сред тези три институции. Когато завърши триалогът, можем да кажем, че тези позиции са признати дефинитивно. Така че е рано да се афишира победа над вражеските сили ", заключи Курумбашев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР