Превозните средства са оборудвани с климатик, подходящи са за трудноподвижни

...
Превозните средства са оборудвани с климатик, подходящи са за трудноподвижни
Коментари Харесай

Как изглеждат новите електробуси, които се очакват в Русе

Превозните средства са оборудвани с климатик, подобаващи са за трудноподвижни пасажери и майки с колички

Последният месец на 2022 година донесе и дълго чаканата вест, че Върховният административен съд е отхвърлил жалбата на консорциума „ Екселор – Каргомакс “, който оспорваше избора на снабдител на 15 нови тролейбуса за „ Общински Транспорт Русе “ ЕАД, оповестяват от сдружението.


Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване. То е част от плана за обезпечаване на по-чист въздух в Русе посредством покупката на екологични возила. И в този момент към този момент общинското сдружение ще може да пристъпи към сключване на контракт с класираната преди всичко по публичната поръчка компания.

Това значи че скоро по улиците на Русе ще се движат 15 чисто нови тролея. Те са съвременни, напълно нископодови. Предназначени са за екологичен превоз на пасажери в градска среда.

Производителят дава благоприятни условия за съчетание и нареждане на седалките в разнообразни комбинации, за необятно приложение. Те могат да варират от 29 до 35. Конструктивните решения на техническите детайли разрешават и доста икономична работа на този тролейбус. Превозните средства са оборудвани с климатик, като са подобаващи за трудноподвижни пасажери и майки с колички.

Прототипът на електрическия рейс SOR NS 12 е показан за първи път на панаира в Хановер през септември 2016 година. През същата година бе показан на ревюто Czech Bus 2016 в Прага, след което транспортното средство беше наето от градската администрация на Прага и редица други чешки градове.

" Скоро придобивката ще стане факт и в Русе. Остава единствено да ги пазим ", допълват от общинското сдружение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР