Превозените товари от сухопътния и водния товарен транспорт през второто

...
Превозените товари от сухопътния и водния товарен транспорт през второто
Коментари Харесай

НСИ: Превозените товари у нас се увеличили с над 10 на сто за година

Превозените товари от сухопътния и водния товарен превоз през второто тримесечие на 2023 година са се увеличили с 10.6%, до момента в който осъществената работа понижава с 12.4% в съпоставяне със същия интервал на предходната година  Това демонстрират  предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ). 

С 1.5% се усилват превозените пасажери от пътническия превоз (сухопътен, воден и градски електротранспорт). Извършената работа също бележи растеж от 6.4%.
Превозените товари от сухопътния превоз са с 10.4% повече по отношение на същото тримесечие на 2022 година, до момента в който при осъществената работа се следи понижение с 12.1%. Същевременно речният и морският превоз са превозили с 15.4% повече товари по отношение на съответното тримесечие на предходната година, само че при осъществената работа, измерена в тонкилометри, се регистрира спад с 24.6%, демонстрират още данните на статистиката.

Според тях броят на превозените пасажери от сухопътния превоз е с 1.6% по-малко по отношение на същия интервал на миналата година, а осъществената работа се усилва с 6.0%. При пътническия воден превоз се следи нарастване както на превозените пасажери, по този начин и на осъществената работа, надлежно с 9 хил. пасажери и с 94 хил. пътниккилометра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР