Превенцията на нелегалната миграция е приоритет за България, поради което

...
Превенцията на нелегалната миграция е приоритет за България, поради което
Коментари Харесай

Денков обсъди нелегалната миграция с 12 свои колеги от ЕС

Превенцията на незаконната миграция е приоритет за България, заради което страната ни приветства всички новаторски решения на Европейския съюз в тази посока.

Това съобщи премиерът Николай Денков по време на видеоконферентен диалог с още 12 министър-председатели на страни членки на Европейски Съюз по въпросите на миграцията. Целта на срещата беше участниците да координират позициите си по тази тематика преди съвещанието на Европейския съвет на 29-30 юни.

България е подготвена да поддържа всички оферти, които дейно биха облекчили задачата на страните на първа линия, акцентира Денков.

" Трябва да действаме самодейно и да подсигуряваме, че страните членки, изложени на риск от миграционен напън, ще получат навременна поддръжка, съответстваща на техните потребности ", уточни българският министър председател.

Той напомни, че през март стартира осъществяването на, имащ за цел да усъвършенства граничния надзор и да предотврати незаконната миграция през външната граница на Съюза.

На идното съвещание на Европейския съвет ще се подчертае нуждата от ясно структуриран метод по тематиката както в учредителен, по този начин и във финансов аспект.
 Шефът на Европейска комисия натиска за подсилване на българо-турската граница
Шефът на Европейска комисия натиска за подсилване на българо-турската граница

За Урсула фон дер Лайен това е приоритет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР