Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата и центровете за

...
Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата и центровете за
Коментари Харесай

И в Бургаско учениците от 5-и до 12-и клас - онлайн, моловете и фитнесите - отворени

Преустановяват се присъствените образователни занятия в учебните заведения и центровете за поддръжка на личностно развиване за учениците от 5 до 12 клас. Това бе решено на Областният щаб за битка с Covid-19. 
Мярка влиза в действие от 12.03 до 26.03.21 г.  Директорът на РЗИ Бургас доктор Георги Паздеров добави, че децата от предучилищните групи и в детските градини, отсъстват по решение на родителите.Преустановява се провеждането в присъствена среда и на всички групови и извънкласни занимания и действия, действия по ползи, занимални, екскурзии, спортни празници и други, проведени от учебните заведения за всички възрастови групи. " Маските са наложителни на открити и закрити публични места - " Краснодар ", " Велека ", там, където има скупчване на хора. Ресторантите ще работят до 22 часа, без жива музика, с извънреден надзор и инспекции, които ще стартират още от довечера. Моловете и фитнесите остават отворени. Ще бъдат затворени при постигане на заболеваемост от 600 души на 100 000 ", осведоми доктор Паздеров. Той добави, че театрите и театралните прояви също няма да бъдат наранени от новите ограничения на този стадий.  Няма да се позволяват визити на малолетни и малолетни лица в молове, кафенета, заведения за хранене и развлекателни заведения без пълновръстен компаньон.
444 са новозаразените за последните 24 часа по данни на РЗИ. Най-много са заболелите в община Бургас - 255. Починали са 11 души.  Бургаска област е в алената зона с 530:100 000 инфектирани, максимален е броят им в община Царево – 1500:100 000 и община Поморие – 1600:100 000.

Изключително бързо се изчерпват болничните кревати, макар че същите са увеличени. Директорът на УМБАЛ – Бургас доктор Бойко Миразчийзки показа с паника, че новооткритите този понеделник 20 кревати, през днешния ден към този момент са изчерпани.

Предвижда се броят на болничните кревати в Бургаско да бъде повишен на 500. Ще разполагаме в УМБАЛ-Бургас с 180 кревати за Ковид, УМБАЛ „ Дева Мария “ – 30, МБАЛ „ Бургасмед “ – 55, Белодробната болница – 40, „ Лайфхоспитал “ – 33, МБАЛ „ Маджуров “- 20, „ Сърце и мозък “- 4, КОЦ- 40, МБАЛ-Айтос- 20, МБАЛ-Карнобат 25, МБАЛ-Поморие- 30.

В момента в област Бургас е прекратен и плановия банкет в болница, плановите интервенции и свижданията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР