Преустановяването от Русия на участието ѝ в споразумението за износа

...
Преустановяването от Русия на участието ѝ в споразумението за износа
Коментари Харесай

Зеленски: ООН и Г-20 трябва да реагират след нарушаването на зърнената сделка

Преустановяването от Русия на присъединяване ѝ в съглашението за износа на зърно през Черно море изисква безапелационен интернационален отговор от страна на Организация на обединените нации и Групата на 20-те най-развити стопански системи в света (Г-20), съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Във видеообръщение той упрекна Москва, че се пробва по неестествен метод да провокира апетит в Африка, Близкия изток и Южна Азия.

Решението на Русия да прекрати присъединяване си в контрактуваното с посредничеството на Организация на обединените нации съглашение за износа на украинско зърно през Черно море " за прощален път демонстрира, че да се договаря с Москва е неефикасно ", съобщи украинският президентски консултант Михайло Подоляк, представен от Ройтерс.

" Путин трансформира храната, студа и цените в оръжия против света. Русия води хибридна война против Европа, вземайки Африка и Близкия изток за заложници ", написа Подоляк в Туитър.

Руското решение за преустановяване на присъединяване в контрактуваната със съдействието на Организация на обединените нации зърнена договорка с Украйна, е възмутително, съобщи пред кореспонденти президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи Ройтерс.

Байдън назова решението " изцяло възмутително " и съобщи, че то ще докара до повече апетит.

" Няма никакво съображение в това, което вършат. Организация на обединените нации контракти тази договорка и това би трябвало да е краят на този въпрос ", сподели американският президент пред кореспонденти в щата Делауер.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР