Прецизират се текстовете около данъчните облекчения за отглеждане на дете.

...
Прецизират се текстовете около данъчните облекчения за отглеждане на дете.
Коментари Харесай

Голяма промяна за данъците: Единият може да получава помощи, другият не

Прецизират се текстовете към данъчните облекчения за развъждане на дете. Предлага се при бракоразвод отстъпката да се употребява от родителя, на който са предоставени правата за развъждане. И единствено при положение, че този родител няма задоволително приходи, другият да може също да употребява облекчението, оповестява Нова тв.

Данъчният консултант Николай Иванчев дефинира като основни измененията при касовите апарати и при Данък добавена стойност. " Има два вида облекчения - директни и индиректни. Промяната, съгласно която единият родител може да получава помощи, в случай че другият не може, с цел да бъде подкрепено детето, е доста положително решение. Относно касовите апарати - те регистрират единствено заплащанията в брой. Много постоянно обаче когато плащаме с банкови карти, още веднъж се приема, че е кеш. Вендинг машините са добър образец, с цел да се облекчат административно търговците. Много постоянно те регистрират продажбите по централизиран метод ", изясни той.

По думите му облекченията във връзка с Данък добавена стойност са доста положителни. " Регистрацията на компании до 165 000 лв. към този момент не е нужна. Това е огромно облекчение за дребния бизнес, другояче би трябвало да се задействат редица системи. Има и доброволна регистрация, в случай че съответният търговец реши ", изясни Иванчев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР