Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че и фирмата, която съхранява

...
Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че и фирмата, която съхранява
Коментари Харесай

`Премиерът призова фирмите, отговорни за изборите, да не `взривяват вота“

Служебният министър председател Димитър Главчев заяви, че и компанията, която съхранява машините за вота, е поискала повече пари. Той разяснява предизвестието на „ Сиела норма “ за заплаха от неосъществяване на машинния избор. Главчев прикани, макар че има „ търговски взаимоотношения сред компаниите и ЦИК “, въпреки всичко компаниите да не взривяват изборния развой:

„ Който желае повишение на цените – от кого може да е натискът, не, никого не имам предвид. Това, пък, въпреки това, е право на търговците да желаят възстановяване на изискванията, само че при договорите има две страни и тук не считам, че и двата търговеца, които ви загатнах, са ощетени по някакъв метод – нито този, който държи склада с машините. Не мисля, че и „ Сиела “ е ощетена по някакъв метод, само че това са търговски взаимоотношения сред Централната изборна комисия и търговци, в които изпълнителната власт няма по какъв начин да се намеси. Не е споделил, че ще ги изхвърли. Иска още веднъж възстановяване на изискванията. Аз се надявам, че ще се случи и търговците са български жители, които са виновни. Знаят, че ще взривят процеса, а нямам доверие да поемат такава отговорност “.

Удостоверяването на машините за гласоподаване ще бъде следено в Министерството на електронното ръководство. Номерата на 10 машини бяха изтеглени по-рано през днешния ден. Служебният министър председател Димитър Главчев акцентира, че в залата за засвидетелствуване към този момент ще има и тон, с цел да бъде обезпечена прозрачността на изборите.

Премиерът също по този начин отхвърли България да има отношение към производството и прекосяването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия.  
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР