Престъпна безотговорност години назад във времето. Така служебният министърът на

...
Престъпна безотговорност години назад във времето. Така служебният министърът на
Коментари Харесай

Транспортният министър като екшън герой спасява Vera SU и морето

Престъпна безнаказаност години обратно във времето . Така служебният министърът на превоза Христо Алексиев разяснява на място дейностите по избавителната акцията за претоварване на заседналия до Камен бряг турски транспортен съд Vera SU досега, представен от Българска национална телевизия.

Алексиев е приказвал персонално с най-хубавата компания в света " Салвиш " за избавяне на кораби, която е спасявала " Курск ". В момента се приготвя проект за избавяне на кораба, т.е. наложи се с персонални контакти да реагираме , добави министърът.
 Още два влекача пътуват към Яйлата и Vera Su
Още два влекача пътуват към Яйлата и Vera Su

Машината за пакетиране на азотния тор се е развалила

Той изясни, че в закона е ясно записано, че страната би трябвало да има отговорност и ресурсна обезпеченост при такива случаи . Отново сме в обстановка за избрани дни ние да вършим нещо, което с години не е свършено , безапелационен е министърът.

Очаква се на място да дойде шефът на " Морска администрация ".

" Учудващо за мен, " Морска администрация " е дала прекомерно доста време на корабособственика да реагира, по тази причина с моя мобилизирахме всички налични запаси освен в страната, само че и в частните компании. Никой нищо не е приключил години обратно и в този момент ние като екшън герои би трябвало да решаваме тази обстановка и ще я решим ", съобщи министърът.
 С два крана и два влекача освобождават заседналия край Яйлата Vera SU
С два крана и два влекача освобождават заседналия край Яйлата Vera SU

Операцията е механически обезпечена

" Ще ревизира кой е спал по веригата и не си е приключил работата и ще бъда безусловно праволинеен. Лично аз поемам случая ", разясни Алексиев като съобщи, че ще има и уволнения . Забелязваме нерегламентирани контакти и дейности от страна на администрацията и по тази причина ще потърсим отговорност, безапелационен бе той.

Той изясни, че е разговарял и с щаба на Военноморските ни сили. Те разполагат с 4-тонни котви, които могат да укрепят кораба с цел да не разбие от мощните талази . Алексиев се притеснява и за екипажа и следва диалог дали е безвредно те да останат на кораба.
 Има теч на азотни торове в морето от заседналия Vera SU
Има теч на азотни торове в морето от заседналия Vera SU

Това демонстрират пробите от 25 септември

Припомняме, по-рано денем бе на наша баржа, защото се видя, че има разлив на азотни торове в морето. Към обяд два катера от Варненското пристанище пробваха да издърпат кораба на заден ход. Беше изтеглен и специфичният кран, който трансферира азотните торове от кораба на специфична баржа.

Повреда в една от машините спря интервенцията по прекачване на торовете откакто се появи видео в обществените мрежи , което демонстрира по какъв начин греблото, което придвижва азотната тор, безусловно я изсипва в морето. На специфичната баржа бяха натоварени към 200 тона азотни торове. Баржата се насочи към пристанище Варна в извънредно неприятни метеорологични условия. Азотните торове ще бъдат арестувани, до момента в който турският корабособственик не заплати сумата, която страната е похарчила, с цел да избави кораба му.

От турския транспортен съд Vera SU са извадени също към 8000 литра гориво и отпадни води.

Въпреки че управляващите отричаха няколко дни, през вчерашния ден от Басейнова дирекция признаха, че . Проби, взети в петък, само че с излязъл през вчерашния ден резултат демонстрираха, че във морето. Вчера бяха взети и нови проби.

Миналата седмица от заяви, че управляващите са отхвърлили проекта на притежателя и застрахователя за освобождение на кораба и се обмислят други разновидности.

Към момента времето е удобно, за следобяд прогнозите са за увеличаване на вятъра до 20 метра в секунда и то от посока изток , което основава опция корабът да бъде разрушен в скалите.
 Не се знае какво количество азотни торове са разпилени в Черно море Обновена
Не се знае какво количество азотни торове са разпилени в Черно море

Първи несполучлив опит корабът да бъде изтеглен с три влекача

Още през уикенда екозащитници сигнализираха, че , защото се чака утежняване на времето, а това би сложило под риск вятърът да разбие кораба в скалите и целият товар от азотни торове да се излее в морето.

Товарният транспортен съд, който е благосъстоятелност на турска компания, само че плава под панамски байрак, , наоколо до местността Яйлата на 20 септември .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР