Прессекретарят на афганистанските талибани Забихула Муджахид заяви, че слуховете, че

...
Прессекретарят на афганистанските талибани Забихула Муджахид заяви, че слуховете, че
Коментари Харесай

Талибаните отрекоха да се съюзяват с Ислямска държава

Прессекретарят на афганистанските талибани Забихула Муджахид съобщи, че слуховете, че групировката му се съюзява с „ Ислямска страна “ на национално ниво, са неправилни.
Преди дни локални медии цитираха началника на афганистанската полиция ген. Абдул Разик, че лидерът на талибаните Мула Хайбатила Ахундзада е призовал подчинените си да заобикалят конфликти с „ Ислямска страна “, съобщи AhlulBayt.
„ Талибанското управление подрежда на всички бойци да предотвратяват уверено каквато и да е активност на „ Ислямска страна “, уточни Муджахид.
Той добави, че слуховете са част от отрицателната пропагандна акция против талибаните. „ Единство с група, която счита за обикновено избиването на почтени и беззащитни мюсюлмани, не би трябвало да бъде допустимо “, уточни той, представен от Фокус.
През юни 2017 година „ Ислямска страна “ разгласи война на талибаните, описвайки афганистанската формация като „ лицемери и помощници на неверниците “. По-късно талибаните показаха, че са решили да се борят против „ Ислямска страна “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР