Прессъобщение на страницата на икономическата министърка и вицепремиер в оставка

...
Прессъобщение на страницата на икономическата министърка и вицепремиер в оставка
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Корнелия се окичи с отличие за кадри на Бойко Борисов

Прессъобщение на страницата на икономическата министърка и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова вбеси една от най-големите държавни компании. Вчера шефката на социалистите се похвали, че Националната компания индустриални зони ЕАД е минала, под нейно управление, сполучливо процедура по стратегия " Цифрова Европа ".

Става въпрос за одобряването на плановото предложене за основаване на Европейски дигитален иновационен хъб в Индустриален парк-Божурище. Според източници на Lupa.bg обаче става въпрос за спешен пиар от страна на Нинова, защото за въпросната оценка по европрограмата са се преборили не новоназначените ръководители на НКИЗ, а остарялото управление.

Печатът за високи достижения пък не бивало да се дава на Нинова от Брюксел, а точно на предходните ръководещи държавната компания.

Справка на медията ни разкри, че планът е заведен още през февруари, преди Нинова да смени шефовете в НКИЗ. Нещо повече, той е създаден още през пандемичната 2020 година, към момента в границите на последното държавно управление на Бойко Борисов.

Едва на 29 март тази година вицепремиерката смени целия ръб, ръководен от 2017-а до тогава от Антоанета Петрова Иванова-Барес.



Чрез плановото предложение се планува основаване на Европейски дигитален иновационен хъб с наименованието „ Регионален Център за Дигитални Решения и Иновации НКИЗ” (РЦДРИ НКИЗ) на територията на Индустриален парк София - Божурище. Проектът е за създаване на новаторска цифрова инфраструктура, която ще обслужва фирмите - вложители в парка, както и бъдещи бизнесмени, откриватели, иноватори, учени, жители, локална и регионална администрация, на стойност близо 3 милиона евро.

Проектът ще способства за постигането на забележителен образован, резистентен и приобщаващ дигитален напредък, който ще подсигурява оптималното потребление на иновационния, стопански и обществен капацитет на ИКТ. Проектът има за цел да подтиква научните разработки, услуги и артикули в региона на цифровите технологии и те да бъдат внедрени сполучливо за повишение на новаторския и цифров капацитет на фирмите, администрацията и научните среди, пишат от НКИЗ още през февруари тази година.

А нашите източници се чудят по какъв начин е допустимо даже шефа на кабинета на Нинова Калоян Методиев да е харесал въпросното прессъобщение, оповестено преди 5 месеца - т.е., преди промяната на управлението на държавната компания. Днес тя се ръководи от някогашния началник на Комисия за защита на конкуренцията доктор Петко Николов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР