Преспапие, пълно с мръсен въздух от София - такъв коледен

...
Преспапие, пълно с мръсен въздух от София - такъв коледен
Коментари Харесай

Преспапие с мръсен въздух от София за коледен подарък на Фандъкова

Преспапие, цялостно с замърсен въздух от София - подобен коледен подарък за столичния кмет Йорданка Фандъкова, готви природозащитната организация Greenpeace България. Замисълът е той да бъде връчен персонално на Фандъкова на 22 декември от 14:00 часа пред постройката на Столичната община на улица " Московска " 33.

" През последните години се наслушахме на обещания и наставления за ограничения за повишение на качеството и чистотата на въздуха в София. Очевидно е, че това си останаха единствено обещания, тъй като обстоятелствата демонстрират, че столицата продължава да не извършва нужните стандарти за непорочност на въздуха, а жителите и гостите на града дишат въздух, рисков за здравето им “, уточни Меглена Антонова, координатор акции " Грийнпийс “ – България.

7 решения за по-чист въздух

Природозащитната организация предлага редица ограничения за справяне с казуса. " Ние обаче предлагаме решение на казуса с мръсния въздух. Едно от тях е потреблението на възобновими енергийни източници вместо изкопаеми и твърди горива – процедура в развитите страни, която дава отлични резултати “, добави Антонова.

Основните ограничения, предлагани от природозащитниците, се концентрират изключително върху потреблението на слънчева сила за лични потребности на жилищни, служебни и публични здания. А също и изследване и осъществяване на планове за централно отопление в града от възобновими източници, без изгаряне на боклуци, изкопаем газ или биомаса. По принцип от години на дневен ред изгрява от време на време концепцията минералните заключения в страната да се употребяват за геотермално отопление. Дори преди месеци към този момент някогашният екоминистър Нено Димов уточни, че сходни планове могат да бъдат финансирани по европрограмата " Околна среда “. (https://www.mediapool.bg/s-evropari-gradovete-mozhe-da-se-toplyat-ot-mineralni-izvori-news270686.html). Столична община обаче не подхваща решителни дейности в тази посока.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР