Пресилено е да говорим за шампионска титла, заяви бившият нападател

...
Пресилено е да говорим за шампионска титла, заяви бившият нападател
Коментари Харесай

Курдов: Можело и без Мъри от Въгларово...

Пресилено е да приказваме за шампионска купа, съобщи някогашният нападател на Левски

Бившият футболист на Левски Петър Курдов разяснява пред " Тема Спорт " представянето на тима от началото на сезона. Големият нападател от 80-те години даде оценка на треньора Николай Костов и уточни какво още липсва на играчите, с цел да разпрострат капацитета си.

Г-н Курдов, сега във футболния календар е паузата за националните тимове и клубните отбори нямат публични мачове. Каква равносметка може да се направи от представянето на Левски в първите дуели от сезона?

Похвално е това, което се случи досега с Левски. Жалкото е, че това са опциите на тима и за момента на никой не може да се сърдим, тъй като обстановката е такава. Видяхме, че цялата история можело да стане и без Мъри от Въгларово. Няма заяждане от моя страна. Бях го споделил и преди, че този човек стресираше тима и оттова се получиха и неприятните резултати, когато отборът бе без победа в 12 следващи мача. Сега виждате какво е ситуацията със същите футболисти. Само да не си пришива някакви значки, че той ги бил довел. Няма нищо общо. При него играеха по един метод, а в този момент по различен. Ако би трябвало да погледнем действително, не мисля, че сега може да се случи нещо по-различно. Похвално е, приветствам играта. Както се споделя -дадоха всичко от себе си. Не може да се борим против световната машина, която е в Западния свят с огромните прехвърляния и бюджети.
 Четирима титуляри получиха ултиматум от Левски
Четирима титуляри получиха ултиматум от Левски

Ще би трябвало да решат дали желаят на " Герена "

Може ли Левски да се бори за купата през този сезон, откакто бе сложена тази цел?

Всичко е допустимо в България. Отборът върви добре и считам, че Левски ще бъде в тройката, само че за купа малко пресилено се стартира още занапред. Разбирам любовта на последователите, няма неприятно, само че просто би трябвало да се огледа малко по-реално на нещата.

Каква оценка може да се сложи за работата на Николай Костов в първите му мачове отпред на тима?

Може да му се сложи доста добра оценка. На бялото не може да кажем черно. За доста къс интервал от време съумя да сплоти тима и футболистите направиха положителни игри.

До момента Левски притегли единствено двама играчи през лятото. Какво е мнението ви за селекцията?

Друг е моментът, че още в самото начало Костов се хвърли с главата напред в случай, че нямаше никаква опция да се направи селекция и да се вземат по-класни футболисти. По тази причина Левски е в това моментно положение. Няма къде да се търси виновността. Ако има бюджет, тогава към този момент може да си позволиш доста, както е в Разград, ЦСКА и ЦСКА 1948. При тях няма този финансов проблем, до момента в който на " Герена " гилотината виси със страшна мощ. Бих сложил доста добра оценка на Костов. Добре води тима и няма защо да го упрекваме.

Има ли някой състезател, който да е над всички от началото на сезона и да дърпа тима напред?

Както споделих, тимът се показва добре и това би трябвало да е на напред във времето. Много ми се желае някой да научи Велтон да играе по верния метод. Веднага ще се обоснова с образец, на който всички сме били очевидци. Левски е имал такива играчи - бързи, нахални и пробивни

Такъв бе Руси Гочев. Той игра шест-седем сезона по един и същи метод - на един метър от тъчлинията и имаше една задача - да преодолее бранителя, да центрира на някой на главата или да вкара топката в мрежата. Докато при Велтон виждам, че изостава в тази тенденция. Има безспорни качества, само че би трябвало да се организира самостоятелна работа с него, а и с другите млади футболисти. Добри неща има, само че е належащо още малко опит и повече време.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР