Преразглеждане на парите и дейностите по клиничните пътеки предвижда Министерството

...
Преразглеждане на парите и дейностите по клиничните пътеки предвижда Министерството
Коментари Харесай

Здравният министър разкри какви важни промени предстоят в клиничните пътеки

Преразглеждане на парите и дейностите по клиничните пътеки планува Министерството на здравеопазването. " Финансирането им не е променяно от 2006-та година и е незадоволително ", съобщи министърът на опазването на здравето Николай Петров в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия. Съвместно с Лекарския съюз се разисква и вкарването на парите за лекарски труд в клиничните пътеки, изясни министърът. В момента се вършат таблици, с цел да бъдат избрани базите за възнаграждение на експертите по здравни грижи. Възнагражденията в здравната система би трябвало да се образуват и съгласно квалификацията и най-много по резултата, сподели още Николай Петров.

„ Освен, че би трябвало да бъдат преостойностени, би трябвало да бъдат прегледани и сега тече подобен развой във връзка с тяхното наличие.

По отношение на доста елементи касаещи наложителния болничен престой, проучванията, касаещи това доколко и какви действия могат да се изведат в извънболничната помощ. Нещо, което беше направено като опит, само че не сработи. Трябва да намерим сечението, което ще бъде преди всичко в полза на пациента и на второ място в полза на този, който прави лечебното деяние, тъй че да гоним най-много действия в доболничната помощ на друго остойностяване. Нашата цел би трябвало да е ясна. Тя не е спестовност на пари. Нашата цел е преразпределянето на парите да отидат там, където е нужно, тъй като това се получава като резултат “, съобщи министър Петров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР