Преплитането на американския президент Доналд Тръмп и последователите на конспиративната

...
Преплитането на американския президент Доналд Тръмп и последователите на конспиративната
Коментари Харесай

Убитата при щурма на Капитолия също е последовател на QAnon

Преплитането на американския президент Доналд Тръмп и почитателите на тайната фракция QAnon става все по-видимо. Жената, която беше убита при щурма на Капитолия също е била почитател на концепциите на придвижването, което миналат година от ФБР беше несъмнено като рисково за националната сигурност, пишат международните медии.

Малко след протеста във Вашингтон стана ясна самоличността на убитата жена – Ашли Бабит. Според „ Вашингтон пост “ тя е един от стотиците поддръжници на Доналд Тръмп, които съумяха да нахлуят в постройката на Капитолия. В паниката някой създава изстрел и улучва Бабит в рамото. Жената умира малко по-късно от огнестрелната рана.

В дните преди щурма на Капитолия, Бабит показва гневната си поддръжка за президента Тръмп в персоналния си „ Туитър “ профил, който към момента може да бъде открит в обществената мрежа.

Освен политическите й желания разбираме, че Бабит е била почитател на придвижването QAnon.

На 7 септември 2020 година Бабит пуска фотография, на която я виждаме облечена с блуза, на която написа „ Ние сме Q “ – един от многото слогани на поддръжниците на конспирации. Фотографията е направена на церемониал в поддръжка на Доналд Тръмп. Освен тениската, към QAnon има и друга отпратка – в текста над нея Бабит е употребила фразата WWG1WGA. Това е абревиатура, която постоянно участва в изявления, свързани с QAnon и значи „ Където отива един, отиваме всички “ (where we go one, we go all).

В профила й има и обява, която навежда на мисълта, че протестите във Вашингтон са били най-малко премисляни от участниците, в случай че не и авансово проведени. На 1 януари тази година, пет дни преди щурма на Капитолия, Бабит дава отговор на различен консуматор в „ Туитър “.

Той пита „ Кога ще стартираме да побеждаваме??? “, а тя отвръща единствено с датата „ 6 януари, 2021 “.

Една от последните изявления на Бабит в деня преди гибелта й също има директна отпратка към QAnon. В нея тя написа „ Нищо няма да ни спре. Може да се пробват, и пробват, и пробват, само че бурята е тук и се спуска над Вашингтон в идващите 24 часа. От мрак към светлина!”.

Една от водещите теории на почитателите на QAnon е, че Доналд Тръмп собственоръчно ще победи силите на мрака, които са завладели света. Това ще се случи в тъкмо избран ден и този ден се назовава „ Бурята “.

От появяването на QAnon до момента „ Бурята “ е трябвало да се състои на няколко разнообразни дати, като последната най-скорошна, съгласно конспираторите, е трябвало да бъде през октомври или ноември 2017 година

Това не е първата връзка на тайното придвижване QAnon с американския президент Доналд Тръмп и щурма в Капитолия. В bTV Новините ви разказахме кой е рогатият мъж, нахлул в постройката – Джейк Анджели, който показва себе си като „ сановник на QAnon “.

Тръмп в никакъв случай не е криел, че поддържа концепциите на неофициалната организация. Преди време дори беше разпоредил инспекция за откриване на загадка педофилска мрежа, за която приказват от QAnon.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР