Препечените филийки с домашно разбит тарама хайвер са един приятен

...
Препечените филийки с домашно разбит тарама хайвер са един приятен
Коментари Харесай

Тарама хайвер

Препечените филийки с домашно разрушен тарама хайвер са един прелестен спомен от моето детство. Сервират се като предястие, добавка към плато с риба или като пастет за хапки и сандвичи. Сега обичам да си го похапвам с чаша бяло вино, червен мискет или водка. Разбитият хайвер е високо калоричен, само че чревоугодничеството постоянно надвива.

Представям ви класическа рецепта за приготвянето на разрушен тарама хайвер. Съществуват разновидности с грис или картофи вместо самун, с чесън - вместо лук, с магданоз, с жълтъци, с добавка пушена сьомга, рулца от раци, скариди и други

Така подготвен може да съхраняваме за към седмица в хладилника


100-120 гр. -
500-700 мл - олио
1 бр - изсъхнал бял самун
1 лимон - сок
1/2 лук - настърган (по желание)
това е за много огромно количество, в случай че имаш потребност понижи пропорциите


Какъв грамаж необикновен хайвер да сложите, избирате съгласно това, какъв брой натоварен желаете да е усета.
Повечето олио пък го прави по-пухкав.
Хлябът би трябвало да е бял /можете да употребявате тостер/ и добре пресъхнал. Мекият самун ще се трансформира в топка тесто, която ще разбиете мъчно и ще съобщи лепкавост на хайвера. Сол не се прибавя - хайверът е задоволително солен още при си. Може да го стриете с лъжица, само че по-практично е с миксер или пасатор.

Начин на подготвяне
Махаме кората на филиите самун и ги накисваме във вода. Изцеждаме добре и слагаме в подобаващ за разтрошаване съд. Към него прибавяме осоления хайвер, настърган лук и пасираме.
Капка по капка започваме да прибавяме олиото. Когато изразходим половината, можем да стартираме да го прибавяме на тънка бликам, като при всяко капване следим, дали олиото е попило добре в сместа.
За да придобие по-гладък тип и бял цвят, може да се прибавят няколко капки топла вода. Слагаме и сока от половин лимон (повече или по-малко съгласно вкуса) и разбъркваме добре.

Можете да декорирате гладката примес с малко неразбит хайвер, чиито зрънца придават доста вкусен тип.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР