Преосвещения игумен Велички епископ Сионий представи за обществено обсъждане пред

...
Преосвещения игумен Велички епископ Сионий представи за обществено обсъждане пред
Коментари Харесай

Бачковският манастир край Асеновград развива туризма си чрез реализиране на проект

Преосвещения свещеник Велички свещеник Сионий показа за публично разискване пред необятната общност планово предложение “Бачковски манастир „ Успение Богородично” - Православна света обител и духовна поклонническа дестинация”.

Игуменът на манастира очерта желанието на манастирското управление да развива все по-успешно Светата обител като център на православна нематериалност и средоточие на поклоннически, набожен и културен туризъм. Наред с реставрационните и ремонтни действия на съществуващите обекти, свещеник Сионий обърна изключително внимание и на новите благоприятни условия за развиването на богозаповяданата и човеколюбива обществена активност, както и на представянето на манастира посредством новите осведомителни технологии.

Общата стойност на плана е 4 000 000 лв. и с предлагането е кандидатствано пред Оперативна стратегия "Региони в напредък ". Целта на осъществяването е да се развият другите форми на туризъм, които предлага Бачковският манастир. Предвижда се да се проучат опциите за възстановяване на главния храм "Успение Богородично " и църквата "Свети Никола ", библиотеката и остарялата столова, костницата и монашеските килии. Идеята е да бъдат основани места, в които за времето на осъществяване на служби и церемонии в Бачковския манастир да се настаняват за нощуване нуждаещи се, обществено слаби и хора с увреждания. Проектът е утвърден от Министерството на културата, като е координиран и със Светия синод на Българската православна черква (БПЦ).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР