Преминаването на Лионел Меси от Барселона в Пари Сен Жермен

...
Преминаването на Лионел Меси от Барселона в Пари Сен Жермен
Коментари Харесай

Ефектът "Меси" донесе на "Пари Сен Жермен" €700 млн.

Преминаването на Лионел Меси от " Барселона " в " Пари Сен Жермен " провокира голям медиен звук през лятото на 2021 година Все отново първият сезон на аржентинеца при парижани не бе толкоз сполучлив, макар че той приключи с 11 гола и 15 асистенции. Но през този сезон Меси явно показва по-голяма част от капацитета си, откакто през юли Кристоф Галтие размени на треньорския пост Маурисио Почетино. До момента футболният талант към този момент има 6 попадения и 8 голови подавания във всички шампионати.

И до момента в който игровият принос от наличието на Меси в отбора на ПСЖ занапред ще става по-силен, то финансовият резултат към този момент е налице. Изследване на испанското издание " Ел Економиста " демонстрира, че във френския клуб би трябвало да са доста удовлетворени от това, че разполагат със суперзвездата. Оказва се, че от лятото на м. година насам 60% от продадените игрови фланелки са с името на Меси (от общо към 1 млн. пласирани бройки). Като цената на всяка е от €90 до €160.

Във финансово измерение парижани са записали доходи от €700 млн. с помощта на аржентинеца, което представлява ръст от 13% спрямо миналата финансова година. След прехвърлянето на Меси от " Барселона " спонсорски контракти с ПСЖ подписват 10 огромни компании, измежду които Dior, PlayBetR и GOAT. Отделно криптовалутата на клуба за пръв път мина границата от €300 млн.

Маркетинговият шеф на " Пари Сен Жермен " Марк Армстронг твърди, че е имало опция за още повече продадени фланелки, само че ползата се оказал по-голям от опциите за доставка. Оказва се, че клубът не е бил квалифициран да отговори на растежа от 30-40% в търсенето на тениски, особено с името на Меси.

" Много хора си мислят, че сходни големи трансфери се изплащат с продажбата на фланелки, само че не е тъкмо по този начин, тъй като мъчно се обезпечава изработването и доставките им. Не можеш да произведеш кой знае какъв брой повече фланелки ", изяснява Армстронг.

Паралелно с това се следи и взрив в сметките на ПСЖ в обществените мрежи. Вече има над 15 млн. нови почитатели общо във всичките платформи, като за пръв път парижани регистрират, че техният сбор надвишава 150 милиона.

Анализаторите са уверени, че приходите за " Пари Сен Жермен " ще бъдат още по-големи, в случай че Меси задържи възходящата си форма и след Мондиал 2022.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР