Преминаваме от ерата на капитализма към ерата на таланта“, каза

...
Преминаваме от ерата на капитализма към ерата на таланта“, каза
Коментари Харесай

Клаус Шваб обяви края на ерата на капитализма и каза, че човечеството трябва да премине към ерата на талантизма

„ Преминаваме от ерата на капитализма към ерата на гения “, сподели Клаус Шваб на срещата на върха на АСЕАН.

По време на речта си на 5 септември на 43-тата среща на високо ниво на АСЕАН в Джакарта, Индонезия, Шваб беше запитан за ролята на нововъведенията и регулирането в това, което водещият назова „ ръководство 4.0 “.

Основателят на СИФ сподели, че с помощта на сливането на корпорациите и страната, по този начин нареченото „ публично-частно съдействие “, ще забележим преход от „ ерата на капитализма към ерата на гения “, когато нововъведенията ще станат „ основен фактор за конкурентоспособността “.

„ Ако погледнете съдействието сред частния и обществения бранш, мисля, че би трябвало да намерим доста гъвкави способи за съгласуване на напъните “, сподели Шваб и добави: „ Имам поради, че държавните управления към момента дефинират посоката, само че бизнесът обезпечава новаторската мощ “

„ Бих споделил, че в дълготраен проект, до момента в който капиталът е значим, ние се движим от епохата на капитализма към ерата на гения, което значи, че нововъведенията, а не ниските цени или съществуването на капитал, ще бъдат основният мотор на конкурентоспособността. Разбира се, те са нужни, само че решаващият фактор ще бъде новаторската дарба и силата на страната. ”

Неизбраният глобалистки проектант на програмата “Голямото рестартиране ” похвали бизнеса за възприемането на типа капитализъм на заинтригуваните страни, който Шваб предизвиква от 70-те години на предишния век:

„ Мисля, че освен прекосяваме от капитализъм към гениалност по някакъв метод, само че по-важното е, че прекосяваме от капитализъм на акционерите към капитализъм на заинтригуваните. Много съм горделив, че бизнес общността възприе тази идея, която сега е доста недооценена в някои други елементи на света “, сподели създателят на СИФ.

„ Бизнесът не съществува единствено с цел да основава просперитет; Мисля, че бизнесът има и обществена роля, която е да служи на обществото и да се грижи за околната среда.

„ Трябва да вградим концепцията за капитализма на заинтригуваните страни във всички наши действия като бизнес водачи ”, добави той.

В капитализма на заинтригуваните страни властта идва от доближаването на държавни управления, корпорации и гражданско общество, което се отнася до групи като неправителствени организации и университетски среди.

Поддръжниците на капитализма на заинтригуваните страни също се застъпват за екологично и обществено ръководство и политики за нулеви чисти въглеродни излъчвания като част от програмата за „ Големия рестарт “ за прекрояване на обществото и световната стопанска система.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР