Преминалата кампания на местни избори отчетоха членовете на НС на

...
Преминалата кампания на местни избори отчетоха членовете на НС на
Коментари Харесай

Увеличение на жените в местната власт отчетоха от Обединението на жените-социалистки в БСП

Преминалата акция на локални избори регистрираха членовете на Народно събрание на Обединението на жените-социалистки. Катя Николова, ръководител на обединяването, очерта резултатите като положителни и показа постигнатото: " Общият брой определени съветници от Българска социалистическа партия в Местни избори 2019 година е 1035, от които дамите са 31,6%, като броя на определените дами за съветнички се усилва леко от 307 на 328 спрямо предишните Местни избори през 2015 година.

Кметове на общини от Българска социалистическа партия са Донка Михайлова-Троян, Любка Александрова-Левски и Соня Георгиева-Добричка община. Избраните дами – кметове на кметства са общо 56, като найголям е техният брой в област Пловдив – 7 ".

Членовете на обединяването споделиха положителни практики от миналите избори, само че и своите паники по отношение на провеждането на предизборната акция, манипулирането на изборните резултати, високия % на корпоративен избор, изключително в дребните общини, в които общината е един от дребното работодатели.

Избраните жени-социалистки за кметове на общини, на кметства и общинските съветнички би трябвало да засилят своята роля в самоуправлението на общините, да бъдат дейни и коректив при вземането на решения, към това се сплотиха членовете на Народно събрание на ОЖС.

Тяхната отговорност е огромна, разяснява Катя Николова и пожела на всички представителки на Българска социалистическа партия да бъдат виновни към своите съграждани и да работят за мощна и отворена към хората локалната власт през идващите четири години.

Заседанието, което бе последно за тази година взе решение и за пускане на отчетно изборната акция в Обединението.

Събранията на общинските и районните клубове ще се проведат в интервала от 15. 01. до 15. 02. 2020 год., като на тях ще бъде изработен доклад за активността им в мандата, както и разбор на присъединяване и резултатите от

Местни избори 2019 година Членовете на Обединението ще би трябвало да утвърдят и ограничения за възстановяване организационното положение на общинските клубове, за разширение на тяхното въздействие и обмисляне на активността им.

Основен акцент ще е и дейното включване на дамите при решение на локалните проблеми и равнопоставеността на половете; отваряне към симпатизанти и Неправителствени организации, за решение проблемите освен на дамите и децата, само че и на популацията като цяло и активиране на контактите с женските организации от други политически партии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР