Премиерното представяне на 360-градусовите имерсивни преживявания с фокус върху устойчивото

...
Премиерното представяне на 360-градусовите имерсивни преживявания с фокус върху устойчивото
Коментари Харесай

От 29 февруари до 2 март Калейдоскоп представя Дни на визуалната наука

Премиерното показване на 360-градусовите имерсивни прекарвания с фокус върху устойчивото развиване „ Светът в риск “ и „ Надежда за бъдеще “, основани по самодейност на Стопански факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “, ще бъде в специфична куполна структура, ситуирана в зала.

Какъв е светът през днешния ден и какъв ще бъде на следващия ден? Каква е ролята на всеки от нас, способни ли сме да се приспособяваме към новата действителност и по какъв начин наподобява тя? Отговорите дават учените от Стопански факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “. По новаторски и въздействащ метод основаните по тяхна самодейност имерсивни аудиовизуални прекарвания „ Светът в риск “ и „ Надежда за бъдеще “ потапят феновете и им сервират детонация от сетивни прекарвания. Основани на научни обстоятелства, проекциите ни придвижват в най-горещите точки на планетата. Цялостното усещане от това пътешестване основава действителна визия за компликациите, пред които е изправен светът. Искате ли да знаете какво следва и кои са основните герои на бъдещето? Посетете сред 29 февруари и 2 март. Достъпът до прекарването е безвъзмезден, като е належащо да бъда направена предварителна резервация в.

360-градусовото прекарване ще се осъществя в особено построен за задачата купол, който основава условия за цялостно аудиовизуално потапяне.



Повече за плана

Дни на образната просвета e самодейност на ESG Lab и към Стопански факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “. Организаторите целят да стартират диалог за устойчивото развиване на човешки език. Чрез образното и сетивно влияние, да извърнат внимание на тематиките, свързани с опазването на околната среда, сила, вода, храна, боклуци, биоразнообразие и обезлесяване, беднотия, мир, сигурност и други. През 2024 година „ Калейдоскоп “ ще гостува в разнообразни градове в страната, а потапящото прекарване, построено върху научни обстоятелства, ще допре допустимо най-вече хора.

Автор на въздействащите творби е един от пионерите в региона на 3D мапинга в Европа. В 16-годишната си история студиото е преобразявало едни от най-известните фасади в света, а в България е известно с организирането на първия Фестивал на светлините LUNAR, който от 2022 година насам трансформира в творби на изкуството емблематични здания и градски пространства в столицата. Предстоящото 360-градусово имерсивно прекарване, основано от артистите, цели да ангажира и възпита младежите като дейни жители и устойчиви консуматори.

Институционален сътрудник на самодейността е Министерството на младежта и спорта

Проектът се реализира с поддръжката на компании-съучредители, водачи в устойчивото ръководство и произвеждане.

Експертен сътрудник:

Златни спонсори: ;

Сребърни спонсори: ; ; ; ;

Бронзови спонсори: ; ; ; ;
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР