Премиерите на Чехия и Полша посетиха въгледобивната мина край чешкия

...
Премиерите на Чехия и Полша посетиха въгледобивната мина край чешкия
Коментари Харесай

Полша обяви тридневен траур заради загиналите миньори при взрив на метан в Чехия

Премиерите на Чехия и Полша посетиха въгледобивната мина край чешкия град Карвина, където детонация на метан лиши живота на 13 миньори. 12 от починалите са полски жители, 13-ата жертва е чех.10 техни сътрудници са ранени. Специална комисия проверява нещастието, в неделя в Полша е разгласен народен печал.

 © Българска телеграфна агенция
23-ма полски и чешки миньори са работели подземен, когато избухва пожар.
Иво Селеховски, представител на Остравско-Карвинската минна компания: Аварията е провокирана от възпламеняването на метан, довело до пожар на 800 метра подземен.  Взрив в мина в Чехия лиши живота на 13 миньори Взрив в мина в Чехия лиши живота на 13 миньори
Броят на починалите при детонацията във въгледобивна мина в Североизточна Чехия доближи 13, съобщи Ройтерс, като се базира на националната информаци...

Сензорите за метан не са отчели нещо извънредно преди гърмежа. Полските миньори са били наети посредством посредническа компания. Не е ясно по кое време телата на починалите ще бъда извадени поради рисковите условия в мината. Неин притежател е Чешката Република. На място пристигнаха министър председателите на Чехия и Полша.
Андрей Бабиш, министър-председател на Чехия: Полша изпрати два избавителни екипа, те са част от проверяващата група. Надявам се да стигнат до жертвите без да излагат живота си на заплаха.
Това е най-тежкият по рода си случай в Чехия от 28 години насам.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР