Премиерата на Преподреждането на обществото. Страници от социалната история на

...
Премиерата на Преподреждането на обществото. Страници от социалната история на
Коментари Харесай

Един от големите ни ерудити - проф. Ивайло Знеполски отбелязва своята 80-годишнина с нова книга

Премиерата на „ Преподреждането на обществото. Страници от обществената история на комунизма в България “ бе при започване на този месец, а творбата бе издадена от „ Сиела ”.



За последните 15 години от основаването си Институтът за проучване на близкото минало издаде като част от своята поредност „ Минало несвършено “ повече от 40 труда, отдадени на недалечното българско минало с акцент върху комунистическия му интервал.
   Основателят на Института – уважаваният български академик, културолог, семиотик и откривател проф. Ивайло Знеполски – отпразнува своя 80-годишен празник през 2021 година, а в негова чест на пазара излезе и най-новата книга от знаковата поредност – научният алманах „ Преподреждането на обществото. Страници от обществената история на комунизма в България “.
„ Преподреждането на обществото “ е книга, която се обляга върху богати документални и архивни свидетелства, с цел да очертае значими и неразработени направления в знанието за комунистическото минало на България.

Изданието се посвещава на 80-годишния празник на уважавания проф. Ивайло Знеполски.

Томът съответствува и с петнадесетата годишнина на учредения от него Институт за проучване на близкото минало, който през годините става пълнокръвна среда за разговор, разногласия, открития и нови хрумвания. Може би няма различен български академик, който да бъде по-подходящ от него за сходно посвещение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР