Премиерата на филма Лято на руския режисьор КирилСеребренников се състоя

...
Премиерата на филма Лято на руския режисьор КирилСеребренников се състоя
Коментари Харесай

Местата в киносалона не стигнаха за всички желаещи да видят „Лято“ в Кан

Премиерата на кино лентата " Лято " на съветския режисьор Кирил Серебренников се състоя в границите на 71-вия интернационален кинофестивал в Кан, оповестиха ТАСС и Франс прес. 

 
Прожекцията на кино лентата събра към 3000 фенове в киносалона " Люмиер " на Фестивалния замък. Повече фенове киносалонът не можеше да побере. Желаещите да видят кино лентата бяха доста повече.
 На премиерата на Лято на Кирил Серебренников в Кан На премиерата на „ Лято “ на Кирил Серебренников в КанGulliver/Getty Images
В " Лято " се приказва за основаването на Ленинградския рок клуб и записа на първия албум на групата " Кино ". След края на прожекцията феновете дълго приветстваха кино лентата на Серебренников и работата на снимачния екип. Във кино лентата са се снимали Тео Ю в облика на Виктор Цой , Роман Билик ( Майк Науменко ) и Ирина Старшенбаум ( Наталия Науменко ).
 
В сходство с новите правила на кинофестивала в Кан към този момент не се плануват предварителни прожекции за пресата. И фенове, и кинокритици видяха за пръв път кино лентата на премиерата му.
 На премиерата на Лято на Кирил Серебренников в Кан На премиерата на „ Лято “ на Кирил Серебренников в КанGulliver/Getty Images
Генералният шеф на фестивала Тиери Фремо изрази съжалението си по отношение на отсъствието на режисьора на " Лято " в Кан. Кирил Серебренников не присъстваше на премиерата, защото е подложен под домакински арест за заграбване на бюджетни средства.
 
Продуцентът на кино лентата Иля Стюарт съобщи, че " Лято " ще се появи по съветските екрани на 7 юни.
 
„ Мъртви души “ е евентуално най-дългият филм, показван в Кан
 
В рамките на фестивала бе прожектиран евентуално най-дългият филм, показван в миналото в Кан - документалната лента " Мъртви души " с времетраене 8 часа и 16 минути, снимана от китайския режисьор Ван Бин.
 
Чрез свидетелските показания на петнайсетина души филмът показва покруса, обвързвана с " лагер за превъзпитание " в пустинята Гоби , където през 50-те години на предишния век са изпратени към 3000 политически пандизчии. Властите затварят лагера през 1961 година
 
" Прелетни птици " демонстрира началото на трафика на марихуана
 
Петнайсетдневката на режисьорите бе открита с прожекция на колумбийския филм " Прелетни птици " на Сиро Гуера и Кристина Гайего .
 
Филмът демонстрира началото на трафика на марихуана през 70-те години на предишния век в Колумбия и основаването на мрежа от наркотрафиканти измежду племе в северната част на страната.
 
" Искахме във кино лентата да се приказва за трафика на опиати, без да се възвеличават нарушителите ", означи Гайего
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР