Премиерът Зоран Заев заяви вчера, че ще реагира на българския

...
Премиерът Зоран Заев заяви вчера, че ще реагира на българския
Коментари Харесай

Заев ядосан на Борисов, казал, че Пендаровски е северномакедонски политик

Премиерът Зоран Заев съобщи през вчерашния ден, че ще реагира на българския министър председател Бойко Борисов, който във вторник на среща на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/ в Сараево е споделил, че Стево Пендаровски е "северномакедонски политик " и "северномакедонски президент ", написа в. "Слободен щемпел ". Заев посочи, че това е неточност, която опонира на Преспанското съглашение,

"Ще реагираме и ще изпратим нота, с цел да може да се поправят грешките. Понякога даже и у нас се вършат неточности. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония ", сподели Заев. Вестникът цитира изявлението на Бойко Борисов в Сараево за българските медии:

"Северномакедонският президент е първият северномакедонски политик, който сподели нещата по верен метод. Гоце Делчев е българин, който се е борил за свободата и автономията на Македония. "

Не министър председателят, а протоколът и сигурността още един път се провалиха на изпита, написа в. "Нова Македония " във връзка "компрометиращата обстановка " по отношение на диалозите на Зоран Заев с съветски комици, показали се за генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и някогашния украински президент Петро Порошенко. Според създателя на публикацията отговорен за обстановката е не министър председателят, който е отворен за връзки и е станал жертва на доверчивост и корист извън. Заев е бил манипулиран и от най-близките си сътрудници, които дават отговор за протокола и сигурността на връзките на висшите държавни чиновници. Когато шегата звучи толкоз съществено, че съумява да "отвори душата " на опитни политици от висок сан, това към този момент наподобява на политически скандал, разяснява вестникът.

Опозицията желае избори, ръководещите партии са за привършване на участието в НАТО и приемане на дата за договаряния с Европейски Съюз, написа в. "Независен весник ".

Партията на етническите албанци Демократичен съюз за интеграция /ДСИ/, която е част от ръководещата коалиция, счита, че страната първо би трябвало да стане пълноправна членка на НАТО и да получи дата за договаряния с Европейски Съюз, а по-късно, следващата година, да организира възможни предварителни избор. Основната ръководеща партия СДСМ остава отдадена на евроатлантическата интеграция, а опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и другите по-малки опозиционни партии от албанския блок биха желали предварителни избори незабавно, написа изданието.

Според депутата от ДСИ Артан Груби партията е изцяло подготвена за възможни предварителни избори и счита, че в новото държавно управление, в което ДСИ отново ще взе участие, приоритет би трябвало да бъде оправянето със селективното правораздаване в страната. Според депутата Илия Димовски от ВМРО-ДПМНЕ на всички е ясно, че мандатът на това държавно управление е "вече приключен ", тъй като "нито знае по какъв начин да управлява, нито е способно да управлява и в това време е нездравословно за националните и държавните ползи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР