Премиерът в оставка Кирил Петков разказа в началото на редовното

...
Премиерът в оставка Кирил Петков разказа в началото на редовното
Коментари Харесай

Петков за Брикел“: Не мога да повярвам, че в такива условия работят хора

Премиерът в оставка Кирил Петков описа при започване на постоянното съвещание на Министерски съвет за усещанията си от направената през вчерашния ден изненадваща инспекция в Топлоелектрическа централа " Брикел " в Гълъбово.

Петков посети персонално обекта дружно с вицепремиера и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов, който преди няколко дни не беше позволен до мястото и направи фрапиращи констатации по отношение на опита му да откри действителната обстановка в „ Брикел “.

" В инспекцията бяха включени още РЗИ, Регионална инспекция за опазване на околната среда, Пожарна сигурност, Инспекцията по труда ", уточни Петков и добави, че ще изиска отчет от ДАНС по какъв начин Христо Ковачки е обвързван с ръководството на " Брикел ".

" Нещата, които установихме, ни потресоха. В момента на инспекцията имахме 15 пъти над нормата равнищата на серен диоксид и 27 пъти над нормата фини прахови частици. Дори екипът, който ревизираше и прекара 2 часа на обекта, се почувства зле единствено след 2 часа ", съобщи министър председателят в оставка.

" Не мога да допускам, че в такива условия работят български жители и ще очаквам в пай период институциите да ми дадат период, с цел да забележим какви да са идващите стъпки по отношение на това необикновено замърсяване, което се случва всекидневно на този обект ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР