Премиерът в оставка Кирил Петков поиска посолството на Русия да

...
Премиерът в оставка Кирил Петков поиска посолството на Русия да
Коментари Харесай

Петков поиска посолството на Русия да оттегли подадена нота


Премиерът в оставка Кирил Петков изиска посолството на Русия да отдръпна подадена през днешния ден нота. Това оповестиха от държавната пресслужба.

" Отношенията сред България и Руската федерация са дългогодишни, многопластови и от огромно значение за ориста на страната ни в исторически проект. Ние почитаме съветския народ и ценим нашите културни, исторически, обществени и търговско-икономически връзки. Заради това, макар че българското наличие в нашето посолство в Русия наброява едвам 12 души, Руското посолство в България ще има опцията да резервира 43-ма свои чиновници, според решението, взето от българското държавно управление през вчерашния ден ", декларира Петков.

Той акцентира, че има вяра в нуждата от разговор, за който дипломатическите канали са от основно значение.

" Убедени сме, че българо-руските връзки могат да продължат да се развиват в сферите от съвместен интерес, уважавайки значимите за всяка от нашите страни полезности. Заради това се обръщаме към посолството на Руската федерация да отдръпна подадената през днешния ден нота. Заради предишното и бъдещето би трябвало да можем да вършим крачки напред при взаимно ценене на националните ползи, сигурността и суверенитета и на двете страни ", сподели още министър председателят.

Очаквайте детайлности!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР