Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отново

...
Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отново
Коментари Харесай

Борисов не се стърпя, продължава с брифингите

Премиерът в оставка и водач на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж даде изявление на живо пред камерите на националните малките екрани и още няколко медии. Този път мотивът сякаш беше новата доставка ваксини на " Пфайзер ". 

Първоначално, в отговор на въпрос, министър председателят в оставка съобщи, че не желае да разяснява идните съвещания на президента Румен Радев с парламентарно показаните партии за състава на Централната изборна комисия. " Не ви ли интересува пандемията? ", попита Борисов.

" Ние сме дружно с Австрия, в която от октомври има цялостен локдаун. Можем да кажем с чест, че сме завършили и третата вълна с намаляването на заболелите ", уточни той. " Да извадиш от другите страни тези ваксини, с цел да дойдат за българите, ми коства доста бели коси, до момента в който стане ", добави министър-председателят в оставка. И попита репортерите щеше ли да им бъде прелестно, в случай че в този момент са били затворени у дома.

Той изиска публицистите да го уверят, че няма да изрежат тази част от изказването му, в която приказва за имунизациите.

Не след дълго Борисов още веднъж дръпна тирада в нормалния си стил за дейностите на анти-ГЕРБ партиите в Народното събрание, за измененията в Изборния кодекс и за упованията за служебно държавно управление след отхвърли на " ИТН " и Българска социалистическа партия да сформират кабинет.

" Исках да чуя изявленията с Антоанета Стефанова по доста тематики по какъв начин би работила. Ние се отнасяме отговорно до последната минута, до момента в който не ни освободят. Всички знаят, че се отива на избори, а Народното събрание продължава да приема всякакви работи ", сподели той и продължи: " Аз съм за съгласие. Защото това е безсрамие, да одобряват закони, а да не сформират държавно управление, това е безнаказаност. "

Борисов упрекна новите партии  в Народното събрание, че не мислят задоволително за пандемията, а са влезнали в сговор, с цел да има длъжностен кабинет: " Те в желанието си да мъстят, аз не знам за какво, се сговарят на тематиката ЦИК. Излиза доста нескрито, че за всичко друго се сговориха, само че за държавно управление - не. Та да има служебно държавно управление. Естествено, че ръководител на ЦИК би трябвало да е първата политическа мощ – това сочи демокрацията, с най-вече четири индивида. Не знам и това по какъв начин ще го създадат да ги изгонят и тях. Но в случай че не са се договорили, видите ли, а те ще се договорят, ще взимат сферата от тотото, ще поставят шест топчета и ще джуркат и който му се падне - ръководител. Дотам я докараха, ужасно изборно законодателство, ще джуркаме топчета, с цел да дефинираме началник на ЦИК. "

Лидерът на ГЕРБ прикани симпатизантите на партията да не излизат в сряда на планувания от тях митинг пред президентството. Той още веднъж повтори, че желае страната да е постоянна:  " Аз съм постоянно бил за постоянна страна, страна, в която се вършат митинги, няма смисъл напред. Има смисъл от митингите, само че в случай че се върви напред. ВМРО си направи тяхно мероприятие с Тошко Йорданов. Аз съм за разговор, демокрацията е това. "

По-рано стана ясно, че последователи на ГЕРБ приготвят митинг против признатите от депутатите промени в Изборния кодекс. Събитието би трябвало да се състои пред президентството в сряда, от 10.30 часа. Инициатор на акцията е ММА боецът Станислав Недков – Стъки.

Премиерът в оставка подхвана тематиката за нелегалния мигрантски напън по границите на страната:  " Търсех ги граничарите, тъй като единствено за последните 3 дни имаме 323 предотвратени опити за незаконно нахлуване по нашите граници. Казвам го за моите съперници. Към днешна дата имаме нулева позволена незаконна миграция. С големи старания го реализират нашите славни граничари, за което им благодаря. Натискът е застрашителен, атакуват ни отвред – от Гърция и от Турция. Нека тези, които на следващия ден ще вършат служебното държавно управление, да имат едно мислено. "

Лидерът на ГЕРБ не пропусна и посланието към съперниците си за 50-те лв. месечни добавки за пенсионерите по време на пандемията. Той за следващ път посочи, че парите идвали от битката с контрабандата. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР