Премиерът в оставка Бойко Борисов няма да се появи пред

...
Премиерът в оставка Бойко Борисов няма да се появи пред
Коментари Харесай

Парламентът се отказа от решението си да привика Борисов

Премиерът в оставка Бойко Борисов няма да се появи пред Народното събрание, с цел да бъде изслушан за Националния проект за възобновяване от коронавирус рецесията. Самият парламент не се съобрази с решението си от предходната седмица, с което задължи Борисов да се яви пред него.

Във вторник водачът на ГЕРБ даде да се разбере, че няма желание да извърши решението на Народното събрание. Пред своите претенденти за министри той разгласи: " Слави Трифонов би трябвало да отиде в Народното събрание, не аз. Той е на дневен ред. Аз съм се отдръпнал от всякъде. Ако нещо щеше да способства, да отида, само че те желаят да създадат патаклама в Народното събрание. "

От самите депутати през последните дни пристигнаха самопризнания, че няма метод да принудят премиера в оставка да се подчини на решението им. Изглежда, че дефинитивно са се примирили с упорството на Борисов, защото в сряда сутринта ръководителят на Народното събрание Ива Митева предложи план на дневен ред за седмицата, в който чуването беше отпаднало. А в първичния план то присъстваше.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР