Премиерът Риши Сунак призова международните съюзници на Великобритания да осигуряват

...
Премиерът Риши Сунак призова международните съюзници на Великобритания да осигуряват
Коментари Харесай

Пред конференцията на консерваторите Риши Сунак подчерта: Мъжът си е мъж, жената – жена

Премиерът Риши Сунак прикани интернационалните съдружници на Англия да обезпечават Украйна със средства, които да й оказват помощ да завоюва войната си против Русия, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Ако предоставим на президента Зеленски инструментите, украинците ще си свършат работата ", съобщи той през днешния ден на конференцията на Консервативната партия.

Друга тематика, на която се спря в речта си, беше по какъв начин обществото би трябвало да се отнася към транссексуалните. Британският министър председател уточни, че " мъжът си е мъж, а дамата - жена " и че хората не трябва да бъдат притискани, с цел да имат вяра, че могат да бъдат от всеки пол, който изискат. " Не би трябвало да бъдем притискани да имаме вяра, че хората могат да бъдат от всеки пол, от който желаят да бъдат. Мъжът си е мъж, а дамата – жена, това е просто здрав разсъдък. "

Сунак удостовери обещанието си да обезкуражи мигрантите, преминаващи през Ламанша, да идват в страната с дребни лодки.

Той цитира възпиращи ограничения като депортирането на мигрантите в Руанда – политика, която сега е спряна заради правни провокации.

" Убеден съм, че откакто полетите до Руанда стартират да се извършват постоянно, лодките ще спрат да идват ", сподели той на годишната конференция на Консервативната партия в Манчестър.

" Убеден съм, че методът ни е в сходство с нашите интернационалните отговорности. Но знайте, че ще направя всичко, което е належащо, с цел да спрем лодките ", сподели той.

Сунак също по този начин предложи възбрана на по-младите да купуват цигари, което би дало опция на Англия да вкара едни от най-строгите правила за битка с тютюнопушенето в света. Ако предложенията бъдат признати, те ще създадат Англия първата страна в Европа, която ще забрани продажбата на цигари на младежите.

Дания обмисля сходна стъпка.

" Днес на 14-годишно дете в никакъв случай няма да бъдат продадени законно цигари ", сподели Сунак на конференцията на Консервативната партия. Според проекта му за битка с тютюнопушенето възрастта за пушене ще се покачва годишно с по една година, което значи, че по-младото потомство ще може да израсне " без цигарен пушек ", което ще усъвършенства положението на здравето в страната.

Медиите обръщат внимание на любопитен миг от конференцията. Докато Сунак се приготвяше да произнесе речта си, той беше показан от своя " най-хубав другар ": брачната половинка му Акшата Мурти.

Обикновено срамежливата пред медиите Мурти, щерка на индийски софтуерен милиардер, излезе на сцената на годишната конференция на консерваторите и сподели на събралите се членове на партията какво движи брачна половинка ѝ и се пошегува за любовта му към сантименталните комедии.

" Причината, заради която съм тук, в действителност е напълно елементарна. И това е, тъй като Риши и аз сме си най-хубави другари ", стартира тя, до момента в който министър председателят наблюдаваше иззад кулисите, и добави, че появяването й пред конференцията е изненада за брачна половинка й.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР