Премиерът прави грешки, но протестът сякаш го бетонира на власт.

...
Премиерът прави грешки, но протестът сякаш го бетонира на власт.
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Протестът бетонира Борисов


Премиерът прави неточности, само че митингът като че ли го бетонира на власт. Това разяснява тази заран в ефира на БиТиВи политологът Първан Симеонов.

Протестът бетонира Бойко Борисов. Това е парадоксално, само че той по този начин е притиснат в ъгъла, че няма по какъв начин да стигне до вратата, счита Симеонов. По думите му обстановката сега е такава,че колкото повече се радикаризира митингът, толкоз повече Борисос се прави, че нищо няма и че не вижда хората по площадите.

Борисов недоумява от кое място му пристигна това. Той смяташе, че 2020 година ще му бъде за тур за аплодисменти, още повече че имаше висок ситуационен рейтинг от рецесията с ковид, напомни анализаторът.

Според него на 6 септември сме чули три послания. Първото е на президента - за обединяване против „ шайката “, второто е на Борисов - за обединяване изобщо:„ дайте да не разединяваме нацията “, Каракачанов пък сподели „ обединяването е да седнете вие двамата и да се разберете “.

„ И трите неща са правилни. Това, което най доста ме тормози е, че се оформят две неголеми агитки и те слушат единствено себе си и имат вяра единствено на себе си, а през това време непредубедената аудитория ще стартира да извръща взор “, сподели още Първан Симеонов.Обществото симпатизира на митинга, само че това може да се промени, предизвести още той.

Той направи паралел с митинга през 2013 година, когато множеството арт акции са го довели до това да изгуби своята заостреност. Сега уредниците са избегнали това посредством радикализацията му на 2 септември, само че това въпреки това е отблъснало част от непредубедените и в този момент е може би добре уредниците на недоволството да се върнат тъкмо към такива пърформанси като през 2013 година

Борисов чака митингът да се изтощи, партизира и омаломощи, а това е изцяло допустимо. Радев също е в мощна позиция и може да „ налива гориво “ в гражданското неодобрение, съобщи политологът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР