Премиерът Николай Денков даде изявление след заседанието на Националния контратерористичен

...
Премиерът Николай Денков даде изявление след заседанието на Националния контратерористичен
Коментари Харесай

След заседание заради ситуацията в Израел: Денков обяви какви са рисковете от терористични заплахи у нас

Премиерът Николай Денков даде изказване след съвещанието на Националния контратерористичен център. Поводът е войната сред Израел и " Хамас " - стотици починали, хиляди ранени и над 100 души в плен.

" Във връзка със стартиралите бойни дейности сред Израел и палестинските територии до този миг са извършени две съвещания на Националния контратерористичен център, който се намира под координацията на ДАНС. На база на тези две съвещания е направен отчет, изпратен към министъра на вътрешните работи, който управлява цялата антитерористична активност на територията на страната ", съобщи министър председателят.

В отчета се установи следното: По отношение на общите закани от терористична активност в България - няма нараснал риск и равнището остава най-ниско, трето равнище, което значи, по думите на премиера, че би трябвало да се внимава.

По отношение на институциите, които по принцип са с нараснал риск - летища, гари, синагоги, както и туристи от страната Израел - там е нараснало равнището на риск на внимание, жълто равнище и надлежно са подхванати ограничения от институции, тъй че да бъдат понижени заплахите от терористични актове, добави Денков.

По отношение на всички останали институции, държавни институции и всичко останало, равнището остава най-ниското допустимо - зелено, тъй че там няма нараснал риск, съобщи министър председателят.

" Ситуацията се трансформира доста бързо, има сериозна заплаха от развиването на спора и неговото ескалиране, има такива индикации, които могат да доведат до повишение на бежанските потоци , опасности, свързани с доставката на първични материали, както и цените на тези първични материали ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР